Vi bruger Cookies

Ved at benytte lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik
Læs mere om cookiepolitik

Politikere stopper støtte til ny biogas

Energiforligskredsen indgik 8. februar en aftale om udmøntningen af energiaftalen. Aftalen betyder, politikerne lukker ned for tilgang af ny biogas på den nuværende tilskudsordning fra og med den 8. februar 2019. Vi mener, det sætter flere landmænd i en meget dårlig situation.

Stoppet på den nuværende ordning er fremrykket fra 2020 til 2019 med stop for alle projekter, der ikke havde myndighedsgodkendelserne på plads 8. februar.
Landbrug og Fødevarer finder det uheldigt, da vi havde forventet ordningen fortsatte til udgangen af 2020. Stoppet sætter en række landmænd, i en meget dårligt situation

 

Energistyrelsen skriver om stoppet, at ”der sættes et stop for støtte til nye anlæg til elproduktion på biogas og anlæg til opgradering af biogas til gasnettet pr. 1. januar 2020. Nye anlæg skal være i drift senest på denne dato for at kunne få nuværende støtte. Det vil blive muligt at ansøge om dispensation for anlæg, som ikke er i drift den 1. januar 2020, såfremt de har gennemført en irreversibel investering senest den 8. februar 2019. Pr. 1. januar 2020 gives ikke nye tilsagn om støtte til anlæg, som anvender biogas til transport, industrielle processer og varme”.
 
Reelt umuligt at nå med
Så hvis man ikke pr. 8. februar 2019 har foretaget ”irreversible investeringer” i nettilslutning eller indkøb af udstyr og ikke har alle myndighedsgodkendelser på plads, så er det praktisk talt umuligt at nå med på den nuværende ordning. Landbrug & Fødevarer finder den pludselige fremrykning meget uheldig, da mange landmænd kommer alvorligt økonomisk i klemme. Landbrug & Fødevarer arbejder på at afbøde konsekvenserne for de implicerede landmænd.

 

Thomas Holst

Seneste nyt fra lf.dk