Vi bruger Cookies

Ved at benytte lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik
Læs mere om cookiepolitik
Billede: Colourbox

IT-problemer ved Landbrugsstyrelsen kræver handling nu

Der har igennem de sidste uger været store it-mæssige problemer hos Landbrugsstyrelsen, som rammer landmænd og konsulenter i ekstraordinær stor grad. Vi presser på for øjeblikkelig løsning på problemerne.

Ansøgningsrunden for Direkte arealstøtte 2019 skulle i øjeblikket køre for fuld kraft, men det er desværre langt fra tilfældet. En række fejl og manglende data giver problemer i Gødningskvote- og Efterafgrøde (GKEA)- skemaet.

 

Vi har i Landbrug & Fødevarer rettet opmærksomhed mod problemerne, så snart de blev opdaget. Det drejer sig i særdeleshed om manglende funktionalitet i GKEA-skemaet, opgørelse af husdyrefterafgrøder og ukontrollerede systemnedlukning ved pga. ”først-til-mølle”-princippet.

 

Bortset fra problemerne med ”først-til-mølle”-princippet, har vi desværre ikke oplevet, at styrelsen har taget problemerne alvorligt nok til at rette op på det straks. Det betyder, at landmænd og konsulenter skal håndtere ansøgninger og indberetninger over flere omgange med dertil hørende meromkostninger og risiko for fejl.

 

I sidste uger rettede Sektordirektør for Planteproduktion Troels Toft henvendelse til Landbrugsstyrelsen med udførlig beskrivelse af den manglende problemhåndtering. Læs Troels Tofts henvendelse her.

 

Vi følger sagen til dørs så vi får rettet op på fejlene hurtigst muligt og fremadrettet får en forståelse med styrelsen om, at når der konstateres fejl, skal de straks rettes. 

Nikolaj Ludvigsen

Seneste nyt fra lf.dk