Vi bruger Cookies

Ved at benytte lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik
Læs mere om cookiepolitik

Stadig stridspunkter i ny gødskningslov

Selvom vi i L&F har fået flere forhold ændret af de elementer, der indgår i forslag til ny gødskningslov, så har vi stadig stridspunkter.

Dem vi arbejder for bliver behandlet i Folketinget de kommende uger, hvor udvalgsbehandlingen pågår.

 

Særligt har vi fokus på at de fleksible etableringsfrister for efterafgrøde også kommer til fordel for de landmænd, der kan så før d. 20 august. Vi har nu fået sikret, at der effektfastsættes på markniveau og nu mangler vi så, at myndighederne fastsætter en effekt før d. 20. august. Det presser vi hårdt på for.

 

Et andet centralt element er, at vi får rettet omregningsfaktoren for tidlig såning af vintersæd. Det skal belønnes fair i forhold til den faglige effekt. Det vi vil have slået fast i lovens bemærkninger.

 

Samtidig er det helt afgørende, at vi får godkendt flere virkemidler som balanceregnskaber og afbrudte dræn i vandløbsnære vandbundsarealer. Det arbejder vi på bliver noget, som kan indgå hurtigst muligt.

 

Læs her vores standpunkter i forhold til lovforslaget, som vi arbejder ud fra i de kommende uger, når forslaget behandles politisk.

Nikolaj Ludvigsen

Seneste nyt fra lf.dk