Vi bruger Cookies

Ved at benytte lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik
Læs mere om cookiepolitik

Startskud lyder for en mere enkel miljølovgivning

Landbrug & Fødevarer har igennem mange år presset på for en mere enkel og gennemskuelig miljølovgivning, som skal gøre op med lange sagsbehandlingstider samt komplicerede og uforståelige regler. Arbejdet er i gang, og ministeren beder om input fra os.

Med Landbrug & Fødevarers input startede regeringen i efteråret 2015 et arbejde med en revision af miljøreglerne, hvor fokus var på forenkling og mere klare regler. Arbejdet har resulteret i et såkaldt ”lovkompas” med forslag til en ny struktur i lovgivningen, der er udarbejdet af juridiske eksperter, og hvor Landbrug & Fødevarer har været tæt inddraget. Landbrug & Fødevarer har i den forbindelse lagt stor vægt på forenkling af reglerne.

 

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen har på baggrund af den store bevågenhed fra vores erhverv nu bedt Landbrug & Fødevarer om input til næste skridt i processen.

 

En egentlig miljøforvaltningslov
Landbrug & Fødevarer er meget tilfredse med den store interesse i at gøre miljøreglerne mere smidige og gennemsigtige og vil i den forbindelse bede ministeren om i første omgang at tage fat i udarbejdelsen af en egentlig ”Miljøforvaltningslov”.

 

Loven skal være med til at forenkle og smidiggøre de voldsomt komplicerede regler om klagefrister, klagermuligheder, administrative processer mv., som medfører lange sagsbehandlingstider og generelt er til store gene for erhvervet.

 

Det er Landbrug & Fødevarers ambition, at en nytænkning af komplicerede administrative regler og dertilhørende tung administration har store potentialer for reelle lettelser, som vil gavne både erhvervet, men også myndighederne som slipper for unødvendige sagsgange.

Charlotte Bigum Lynæs

Henrik Borg Kristensen

Seneste nyt fra lf.dk