Spot potentielle nye samarbejdspartnere

I dette nyhedsbrev stiller vi skarpt på DNA Diagnostic A/S.

DNA Diagnostic A/S udvikler og producerer bioteknologiske løsninger til fødevare- og farmaceutindustrien. Virksomhedens nyeste løsning, Salmonella Velox qPCR test kit, gør det muligt at teste fødevarer for salmonella på kun 5,5 timer. 

Brian Mørksted, International Sales Manager hos DNA Diagnostic, fortæller her om virksomheden og et af deres nyeste produkter;

Virksomhedens produkter 

Landbrug & FødevarerHvad producerer DNA Diagnostic?

Brian MørkstedDNA Diagnostic udvikler PCR test kits til hurtig identifikation af patogene mikroorganismer i  fødevare- og farmaceutindustrien.

Landbrug & FødevarerHvad kendetegner jeres nyeste produkt, Salmonella Velox?

Brian MørkstedSalmonella Velox testen er unik i dens hastighed.  De 5,5 timer som testen tager, giver mulighed for et svar indenfor samme skift, hvilket er helt unikt i en verden hvor man traditionelt opererer med en svartid fra i bedste fald 18 – 96 timer før der foreligger et resultat.

Globalisering indenfor fødevarer gør, at fødevaresikkerhed får et stadigt øget fokus. Alle virksomheder ønsker hastigheden og fleksibiliteten uden at gå på kompromis med deres brand, så sikkerheden af testen skal være helt i top, hvilket også afspejles i antallet af patogene test. Der er årligt en stigning på 7-8% indenfor dette område, og det forventes at stige frem mod 2020. Vi ser store vækstmuligheder både i Europa, Asien, Syd- og Nordamerika, der har nogle af de største producenter af kød, fisk og skaldyr i verden.

Samarbejdsmuligheder inden for ingredienssektoren

Landbrug & FødevarerHvilke former for samarbejde, kunne du forestille dig i relation til andre virksomheder fra sektoren?

Brian MørkstedDer hvor jeg blandt andet ser store muligheder er indenfor fremstilling af mælkepulver, produktion af koldpressede olier, kontrol af starterkulturer og lignede.

Eksempelvis i chokoladeindustrien. Chokolademassen vurderes som en af de sværeste produkter at analysere for salmonella. I den industri skal de enorme masser holdes i opvarmning og omrøring indtil der er et resultat, hvilket er voldsomt energikrævende.

I pulverindustrien opererer man i dag med svartider på op til 3-8 dage, før der er et resultat. Kan dette i stedet gøres på 1 døgn, er der enorme muligheder.

Landbrug & FødevarerHvad er det vigtigste for jeres kunder?

Brian Mørkberg: Alle producenter vil sikre sig dokumenteret fødevaresikkerhed. De skal kunne påvise at deres produkter er fri for patogener. Med de metodikker der er til rådighed i dag, er ulemperne bl.a. stor lagerbinding og nedsat fleksibilitet i produktionen.

Ved et hurtigere flow i produktionen kan der eksempelvis opnås betydelig bedre udnyttelse af produktionsudstyr.

Begge dele kan absolut gavne ikke kun laboratorier, men hele virksomheden.

 

Vil du vide mere?

Kontakt Brian Mørksted: 

Tel.         +45 8732 3071 

Mobile:   +45 2758 2702 

E-mail:   bm@dna-diagnostic.com

 

Nyhedsbrev Ingredienssektoren

Seneste nyt fra lf.dk