Spritny proteinrapport kigger på kød

Specialkonsulent, Ph.d Anders Nedergaard har for Landbrug & Fødevarer udarbejdet rapporten ”Kød, muskelproteiner og co-produkter – relevans, funktion og anvendelse i human ernæring”. Få et indblik i tendenser inden for kødprotein.

Hvorfor er kødprotein vigtigt?

Proteiner er essentielle komponenter i alle levende organismer. De fungerer som byggesten i stofskiftet og er dermed afgørende for at kroppen er funktionsdygtig. Kød er rigt på protein og indeholder, modsat grøntsager, alle essentielle aminosyrer. Samtidig udgør kødproteiner en stor del af danskernes proteinindtag på tværs af demografiske grupper. Dette er nogle af konklusionerne fra rapporten.


Rapporten giver ingrediensproducerende virksomheder et indblik i, hvordan tendenser inden for danskernes proteinforbrug udvikler sig og hvorfor. 

Kød og kødprotein beskrives i relation til danskernes proteinbehov og aktuelle indtag – både generelt og for grupper med særlige behov. Endvidere undersøges betydningen af proteinkvalitet, forskellige typer af animalsk protein, kødprodukters oprindelse, forarbejdning af kød samt særlige træk herved.

Kødets anvendelse, betydning og fremtid i human ernæring beskrives, og mulighederne for kødprotein som næringstilskud, specielt i forhold til grupper med særlige proteinbehov fremlægges.

Få adgang til rapporten her.


Læs også
 

Insekter - et realistisk protein-alternativ

Puk Maia Ingemann Holm

Nyhedsbrev Ingredienssektoren

Seneste nyt fra lf.dk