Vi bruger Cookies

Ved at benytte lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik
Læs mere om cookiepolitik

Kunstigt kød - løsningen på den stigende efterspørgsel på protein?

Emnet bliver diskuteret ved DMRI’s symposium Future Industrial Meat Production d. 18.-19. september 2017.


Du kan dog allerede i august-nyhedsbrevet få mere viden om emnet, idet vi har interviewet en af symposiets hovedtalere Dr. Jean-Francois Hocquette, forsker ved INRA (French National Institute of Agricultural Research), om den stigende protein-efterspørgsel.


En strategisk korsvej

Jean-Francois Hocquette har tidligere udtalt: ”Vi står i dag ved en strategisk korsvej grundet en række sammenfaldende faktorer: I) hastig vækst i verdensbefolkningen og dermed flere munde at mætte, II) folk flytter i stigende grad fra landet og ind til byerne, væk fra landbrugsområderne, III) nye sociale forventninger, der omfatter bekymringer vedrørende dyrevelfærd og miljø. Forskellige løsninger er foreslået i forhold til den kommende udfordring, nogle mere realistiske end andre, men de kan alle ses som en stigende bevidsthed og bekymring omkring udfordringen” (Meat Science, 2016).

Nogle af disse løsninger såsom kunstigt kød eller insekter får massiv mediedækning. Men, kan den danske protein ingrediensindustri byde ind med mere realistiske løsninger? Det er et af de emner Jean-Francois vil komme ind på.

Glæd dig til interviewet med Jean-Francois Hocquette i Ingredienssektorens august-nyhedsbrev.  

Program for DMRIs symposium, hvor du også kan møde Jean-Francois kan du tilgå her.

Anemette Hansen

Nyhedsbrev Ingredienssektoren

Seneste nyt fra lf.dk