Vi bruger Cookies

Ved at benytte lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik
Læs mere om cookiepolitik

Vi skal frem med de gode aromahistorier

Den 4.-5. oktober 2017 var Landbrug & Fødevarer vært for hele den europæiske aromaindustri. I samarbejde med Danish Flavour Association og European Flavour Association afholdtes "Copenhagen FlavourDays".

Nordens gode råvarer og innovative smage var i fokus, da regulatoriske eksperter og repræsentanter fra internationale og nationale aromahuse mødtes til Copenhagen FlavourDays. Blandt de deltagende virksomheder var nogle af verdens største aromavirksomheder bl.a. Givaudan, MANE, Firmenich samt medlemmerne af Danish Flavour Association.  

Aromaer har potentialet til at opfylde forbrugernes foranderlige behov. Det er derfor vigtigt, at de gode historier kommunikeres. Dette var et af budskaberne i  Administrerende Direktør i Landbrug & Fødevarer Karen Hækkerups tale til de deltagende virksomheder.

"They (the consumers, red.) need to hear the story of all the amazing things that you can tell about your products. And they need to know that issues concerning weak spots are being handled in the best possible way," udtalte hun. 


En hyldest til aromaer 

FlavourDay-konceptet har i den seneste tid vundet frem i Europas hovedstæder. Bruxelles fungerede som initiativtager til Flavourday-konceptet og blev efterfulgt af London og dernæst København. I november 2017 er det Paris' tur, og i januar 2018 bliver det Istanbul.

Hvert FlavourDay-arrangement har sit eget tema som er inspireret af værtsnationens aromaunivers. Til CopenhagenFlavour Days var Nordens aromaer i centrum, og Flavour-dagenes spændende oplæg tog derfor udgangspunkt heri: Niels Hald, CEO hos Bryggeriforeningen, og Lene Bech, Senior Laboratory og Regulatory Manager hos Carlsberg Laboratories, fortalte om den danske bryggerisektor. Jonas Christensen, Køkkenchef på Restaurant Höst, fortalte om det nye nordiske køkken og Arvid Fromberg, Seniorrådgiver hos DTU, fortalte om autensitet i brugen af analytiske kemiske metoder.

Få adgang til præsentationerne her:

- Arvid Fromberg, Senior Advisor ved DTU. 

- Niels Hald, CEO hos Bryggeriforeningen. 

Lene Mølskov Bech, Senior Laboratory and regulatory Manager hos Carlsberg.

 

Se billeder fra CopenhagenFlavour Days her. 

Se video fra BrusselFlavour Day her. 

Er du interesseret i at vide mere om Danish Flavour Association? Kontakt Sektorchef for Ingredienser & Biotek Anemette Hansen på tlf. 3339 4319 eller på mail aha@lf.dk

Anemette Hansen

Nyhedsbrev Ingredienssektoren

Seneste nyt fra lf.dk