Vi bruger Cookies

Ved at benytte lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik
Læs mere om cookiepolitik

Dansker udpeget til bestyrelsespost i EU's fødevaresikkerhedsagentur

Landbrug & Fødevarers direktør i Bruxelles, Annette Toft, er udpeget som nyt bestyrelsesmedlem til EFSA. Beslutningen er taget i EU’s Ministerråd, efter indstilling fra EU-kommissionen og høring i Europa-Parlamentet.

”I forhold til, at man bliver målt og vejet af både Parlamentet, Kommissionen og Ministerrådet, er det en kæmpe ære,” siger Annette Toft. ”I bestyrelsen vil jeg arbejde for et EFSA, som laver troværdige og videnskabelige risikovurderinger. Det selvsamme videnskabelige arbejde skal få nye løsninger hurtigt ud til landbruget – alt sammen mens vi er gennemsigtige for både aktører, forskere, producenter og resten af verden,” fortæller hun videre.

Annette Toft har flere års erfaring i at håndtere faglige og politiske opgaver indenfor forsknings- og innovationsområdet, veterinær, foder og fødevareområdet i såvel national som international kontekst. ”Vi er glade og stolte over, at Annette Toft har fået en plads i EFSA. Det er ikke en selvfølge, at der overhovedet kommer en dansker derind. Hendes store bestyrelseserfaring, og kæmpe viden om fødevaresektoren, bliver helt sikkert en drivkraft,” siger Martin Merrild, Formand for Landbrug & Fødevarer.


 
 
 
 
 
 
 

 

Blå bog: Annette Toft 

  • Uddannet kandidat i statskundskab fra Københavns Universitet, 1988
  • MBA fra Henley Business School, 1998
  • Generalsekretær for Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV) Institutrådet fra 86-92
  • Leder for fødevarer og forskning hos Landbrugsrådet 1994-2004
  • Underdirektør i Landbrugsrådet 2004-2009
  • Direktør for Fødevarer, Dyrevelfærd, Forskning og Økologi hos Landbrug & Fødevarer, 2008-2009
  • Direktør for Landbrug & Fødevarer i Bruxelles siden 2013
  • Bestyrelses- eller repræsentantskabsmedlem hos bl.a ATV, Teknologirådet, Innovationsfonden, COPA-COGECA, RUC og ICROFS
  • Hos COPPA COGEGA formand for aktiviteter på bl.a. det fødevarepolitiske område.


Hvad er EFSA?

EFSA er en videnskabelig EU-institution, som rådgiver Kommissionen og Parlamentet om flere områder, der vedrører fødevarekæden, blandt andet fødevarer og foder, ernæring, dyresundhed og -velfærd, plantebeskyttelse og plantesundhed. Derudover undersøger de effekterne, som fødevareklyngen kan have på biodiversiteten.

Anemette Hansen

Nyhedsbrev Ingredienssektoren

Seneste nyt fra lf.dk