Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

FN's verdensmål bringer nye innovationsmuligheder

Luis Cubel er Vice President Commercial hos Arla Foods Ingredients. Han fortæller i dette interview om Arla Foods Ingredients' arbejde med FNs verdensmål.  

 

Arla Foods Ingredients' bidrag til verdensmålene

Landbrug & Fødevarer: Hvordan arbejder Arla Foods Ingredients med FNs Verdensmål for Bæredygtig Udvikling?

Luis Cubel: FN har sat en stærk agenda med deres 17 Verdensmål for Bæredygtig udvikling, som opfordrer alle lande til at arbejde hen imod at slutte fattigdom, bekæmpe ulighed og takle klimaforandringer. Inden for industrien tjener målene som en sigtelinje til at guide ansvarlig forretning og vækst. Hos Arla Foods Ingredients støtter vi denne agenda og er engageret i at bidrage med vores del. Alle 17 mål er tæt forbundet og af samme vigtighed. Jeg vil give nogle eksempler på de mål, hvor vi tror, at vi kan bidrage med den største forskel:

 

Mål 2: Stop sult

Moderat akut undernæring i barndommen har varig indvirkning på vækst og den kognitive udvikling. I et forsøg på at forbedre tusindvis af spædbørns liv i det Subsahariske Afrika, udvikler og producerer NGO’en Project Peanut Butter ready-to-use supplerende fødevarer (RUSF) for at opfylde deres ernæringsbehov. Vi har støttet Project Peanut Butters arbejde i nogle år ved at levere valleingredienser til kliniske studier. Flere har vist en positiv effekt, når vallepermeat og valleprotein er blevet tilsat RUSF’erne.


Mål 3: Sundhed og trivsel

Valle er en veldokumenteret kilde til næringsstoffer, der styrker og understøtter menneskets sundhed på hvert trin i livet. Dette støtter i sig selv mål nr. 3. Som et mere specifikt eksempel har vi i 2017 støttet et klinisk britisk studie af middelaldrende mænd med type 2 diabetes. Undersøgelsen viste, at en drink med valleprotein før maden bidrog til forbedret blodsukkerstabilitet og en længerevarende følelse af mæthed efter hvert måltid. Ustabile blodsukkerniveauer er en hyppig årsag til diabetesrelaterede helbredskomplikationer. Fundet af at valleprotein spiller en rolle i kontrol af blodsukker er derfor særligt opmuntrende. Tidligere studier har givet lignende resultater.

 

Mål 12: Ansvarligt forbrug og produktion

Da valle er et biprodukt af ost og videreforarbejdes til en værdiskabende ingrediens, blev Arla Foods Ingredients født og opvokset med idéerne bag cirkulær økonomi. Produktionen af valleprotein af høj kvalitet og laktoseprodukter er dog stærkt afhængig af lokale energi- og vandforsyninger og leverer betydelige mængder af spildevand til det lokale behandlingsanlæg. Samlet set arbejder vi mod vores 2020-mål om at reducere drivhusgasemissionerne med 25% sammenlignet med 2005 samt reducere energi- og vandforbruget med 3% om året. Ambitiøst og ansvarligt.

 

Mål 17: Partnerskaber for handling

Arla Foods Ingredients er medlem af Global Alliance for Improved Nutrition (GAIN) Nordic Partnership og Scaling Up Nutrition (SUN) Business Network samt har indgået et strategisk samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp.

Her benytter vi vores viden og valleingredienser til at understøtte lokal produktion af næringsrige fødevarer, som lavindkomst familier har råd til. Et andet fokus har været fokus og godkendelse af en ny international standard for vallepermeatpulver anvendt i fødevaresammenhænge. Dette for at forøge dets markedsværdi, da det primært har været anvendt i foderapplikationer. Standarden fastlægger de første globale kriterier for vallepermeats identitet, sammensætning, sikkerhed og kvalitet.


Verdensmålene bidrager til nye innovationsmuligheder

Landbrug & Fødevarer: Hvilket forretningspotentiale ligger der for Arla Foods Ingredients i FNs verdensmål?

Luis Cubel: Vi bidrager til udviklingen af verdensmålene og anerkender deres strategiske betydning for vores forretning og verden. Der opstår en ny måde at drive forretning på og nye innovationsmuligheder ved at bruge vores ressourcer som en virksomhed til at adressere problemer som ernæring og sundhed samt engagement i globale partnerskaber. Vi leverer kort- og langsigtede fordele for egne ejere såvel som verden.

Vores engagement i udviklingen af koncepter og forretningsmodeller til næringsrige fødevarer, der har en overkommelig pris, er bæredygtige og tilgængelige for alle i den specifikke region, resulterer i kortsigtet kommerciel værdi og skaber grundlaget for fremtidig forretningsudvikling.

 

Ansvar forventes

Landbrug & Fødevarer: Hvad er vigtigt, når man som ingrediensvirksomhed arbejder med FNs verdensmål?

Luis Cubel: Det er vigtigt for Arla Foods Ingredients at have et stærkt fokus på de 17 verdensmål ved at inkorporere idéerne og målene i vores kommercielle strategi. Det sikrer et kontinuerligt fokus og udvikling af Arla Foods Ingredients som en virksomhed, men også fra et human resource perspektiv, da vi tror på, at verdensmålene er en del af vores nyligt lancerede mission: ”We are here to discover and deliver all the wonders whey can bring to people’s lives”. Vores medarbejdere forventer, at vi tager ansvar både for vores kunder, men også for mennesker og miljøet, lokalt såvel som globalt.

 

Læs også i samme kategori

 

Forum for Bæredygtighed

Landbrug & Fødevarer tilbyder sine medlemmer at deltage i Forum for Bæredygtighed. Dette er en mulighed for at diskutere problematikker, der relaterer sig til bæredygtighed med udgangspunkt i medlemmernes behov. Læs mere.

Anemette Hansen

Nyhedsbrev Ingredienssektoren

Seneste nyt fra lf.dk