Vi bruger Cookies

Ved at benytte lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik
Læs mere om cookiepolitik

Fælles indspil fra ingrediensindustrien og Landbrug & Fødevarer

Den 25. maj offentliggjorde Miljø- & Fødevareministeriet nedsættelsen af et nyt Vækstteam for Ingrediensindustrien. Landbrug & Fødevarer bakker naturligvis op om vækstteamet.

Ingredienser kan mange forskellige ting: ”Få produkter op i værdikæden, tilføje merværdi - og samtidig har de egenskaber, der gør, at der kan leveres på andre vigtige dagsordner som bæredygtighed, madspild og mindre antibiotikaforbrug. Derfor håber jeg også, at Jakob Ellemann-Jensen vil arbejde hårdt for, at den handlingsplan, der skal komme på fødevareingredienser, bliver ambitiøs, for her er tale om en dansk styrkeposition, som vi bør gøre, hvad vi kan for at fremme”. Det var budskabet fra Landbrug & Fødevarers adm. direktør Karen Hækkerup, da hun i en kronik i Altinget den 8. juni udtrykte Landbrug & Fødevarers forventninger til det nye ”Vækstteam for Ingrediensindustrien”. Hele kronikken kan læses her. 

 

VIDEO: Formanden for regeringens Advisory Board for Cirkulær Økonomi, Flemming Besenbacher og en række virksomheder om ingrediensindustriens potentiale

 

 

Hvordan kan vi sikre vækst og udvikling i ingrediensindustrien?

Det spørgsmål skal Vækstteamet arbejde med – det skal drøfte udfordringer og muligheder samt udpege strategiske handlinger til sikring af væksten og udviklingen i ingrediensindustrien. Kort sagt, branchen skal gøres mere konkurrencedygtig og arbejdet skal i sidste ende munde ud i konkrete anbefalinger til regeringen. Vækstteamet får bistand til sekretariatsarbejdet fra Landbrug & Fødevarer, DI Fødevarer samt Miljø- & Fødevareministeriet (Formand), Erhvervsministeriet og Udenrigsministeriet. 

Læs mere om Vækstteam for Ingrediensindustrien her.

 

Ingrediensmedlemsdag resulterede bl.a. i et indspil til Vækstteam-arbejdet

Som et konkret bidrag fra branchen til regeringens nye Vækstteam fremsendte Landbrug & Fødevarer i starten af juni en liste til Miljø- & Fødevareministeren over prioriterede udfordringer. Listen er fremkommet på baggrund af drøftelser på Landbrug & Fødevarers ingrediensmedlemsdag den 25. maj på Axelborg i København. Rundt regnet 80 repræsentanter fra ingrediensindustrien samt repræsentanter fra Miljø- & Fødevareministeriet og fra Fødevarestyrelsen deltog i drøftelserne sammen med en lang række af Landbrug & Fødevarers fagkonsulenter.

Det overordnede emne for ingrediensmedlemsdagen var netop ingrediensindustriens udfordringer og muligheder. Emnet blev belyst og drøftet på baggrund af virksomhedsoplæg, workshops og en paneldiskussion.

 

Vi bakker op med definitionen af indsatsområder og konkrete tiltag
Udover det nævnte katalog til Miljø- & Fødevareministeren resulterede ingrediensmedlemsdagen i en lang række input til en kommende handlingsplan. Planen vil komme til at indeholde beskrivelsen af prioriterede indsatsområder med konkrete tiltag, der tager udgangspunkt i de mange input fra deltagerne på ingrediensmedlemsdagen. Således ønsker Landbrug & Fødevarer proaktivt at bidrage til Vækstteamets arbejde. Der er taget forskud på arbejdet, idet der allerede er iværksat første skridt i en ny brandingindsat på de sociale medier – se også "Ny video set mere 15.000 gange".

 

Oplæg og fotos fra ingrediensmedlemsdagen

En række af oplæggene kan downloades her:

FNs bæredygtighedsmål - Muligheder & udfordringer v. Claus Stig Pedersen, Head of Corporate Sustainability & Public Affairs, Novozymes

Udfordringer & muligheder ift. de regulatoriske rammer, europæisk og internationalt v. Conny Twisttmann, CEO, Fipros

Udfordringer & muligheder ift. de regulatoriske rammer, europæisk og internationalt v. Lone iven, Director Global External Affairs, Chr. Hansen

Cirkulær økonomi - Gyldne muligheder også for ingrediensindustrien v. Prof. Flemming Besenbacher, Bestyrelsesformand, Carlsbergfondet og Carlsberg A/S

 

 

Nyhedsbrev Ingredienssektoren

Seneste nyt fra lf.dk