Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Dansk Protein Innovation skal booste udvikling og forskning

Bag partnerskabet står nogle af landets største fødevare- og ingrediensvirksomheder, foderindustrien og vidensinstitutioner.

Verden mangler proteiner til dyr og mennesker, og med stigende befolkningstilvækst vil behovet kun stige. Og det skal samtidig være bæredygtige proteiner, siger formanden for Dansk Protein Innovation, Lars Hvidtfeldt, som er repræsentant for Landbrug & Fødevarer.

- Vi mener alle, at det er tid til at handle. Derfor griber vi den udvikling, som regeringen har sat i gang (Miljø- & Fødevareministeriets pressemeddelelse "Fremtidens bæredygtige proteiner kan komme fra Danmark"). Vi ønsker, at udviklingen på området skal ske her i landet, så vi i Danmark er det land i verden, der sætter dagsordenen for, hvordan fremtidens bæredygtige proteiner produceres, siger Lars Hvidtfeldt.


Bestyrelse og Advisory Board, som er åben for alle interessenter

Bestyrelsen for Dansk Protein Innovation består af Landbrug & Fødevarer, DAKOFO, Aarhus Universitet, Københavns Universitet, KMC, Arla, Danish Crown, DLF, Inbiom, Teknologisk Institut. Formand for bestyrelsen er Lars Hvidtfeldt repræsentant for Landbrug & Fødevarer. Sekretariatet placeres hos Landbrug & Fødevarer.

Bestyrelsen suppleres af et advisory board, som er åben for alle interessenter - Advisory boardet skal inspirere og bidrage til arbejdet i Dansk Protein Innovation.

Første indsatser

Den brede pallette af muligheder og kompleksiteten i udviklingsarbejdet betyder, at Dansk Protein Innovation må prioritere sine første indsatser.

- Vi starter et sted, hvor potentialet er meget stort og forskningen allerede langt, nemlig produktion af planteproteiner til foder - i første omgang protein udvundet af græs, siger Lars Hvidtfeldt.

Yderligere info om partnerskabet

Udviklingen på området

SEGES, Landbrug & Fødevarers videns- og innovationshus, har de seneste år intensiveret fokus på vegetabilske proteiner og arbejdet målrettet på at skabe løsninger inden for planteprotein til foder og fødevarer. I 2016 blev indsatsenheden Future Farming nedsat. Future Farming arbejder netop med ideudvikling for fremtidens bæredygtige udvikling. Læs her Future Farmings Whitepaper "Planteprotein til humankonsum".

Bioøkonomichef i SEGES, Lars Villadsgaard Toft Lars Villadsgaard Toft fortæller: ”Det er bæredygtigt og godt for miljøet og klimaet, og for rigtigt mange landmænd er det sund fornuft at dyrke sit eget foder. Vi har længe arbejdet på at finde de rigtige teknikker, der også kan gøre det økonomisk rentabelt. Proteinerne i græs, kløver og lucerne har en fin aminosyresammensætning, men skal adskilles fra plantefibrene gennem raffinering for at kunne bruges som proteinfoder og i fødevarer."

Vil du vide mere om SEGES’ indsats på området, så læs her. Du kan også finde et overblik over 10 udvalgte protein-aktiviteter her

Anemette Hansen

Nyhedsbrev Ingredienssektoren

Seneste nyt fra lf.dk