Foto: Lactosan cheese powder

Ostepulver – ikke blot en ingrediens, men hemmeligheden bag et succesfuldt produkt

Hos Lactosan A/S tænkes der ostepulver 24/7! Virksomheden er dedikeret til at hjælpe fødevareproducenter på det globale marked med at skabe innovative produkter, som imødekommer forbrugernes stigende krav om god smag, sundere produkter, clean label og bæredygtighed.

Ostepulver er en naturlig og multifunktionel ingrediens med mange fordele indenfor produktoptimering, kvalitet, funktionalitet og clean label.

Hvad kan ostepulver?

  • Ostepulver kan optimere produkter med en naturlig og autentisk ostesmag, skabe en balanceret smagsprofil eller maskere off-flavours.
  • Ostepulver kan sikre ensartet kvalitet og funktionalitet i et produkt fra mundfornemmelse til konsistens, stabilitet osv.
  • Ostepulver kan give clean label, så et produkt lever op til forbrugernes krav om ingen e-numre.
  • Ostepulver sikrer nemmere håndtering, så man kan strømline sin produktion og derved opnå besparelser (ingen råvarespild, ingen opbevaring, længere holdbarhed m.v.)

Lactosan A/S samarbejder med både store og små fødevarevirksomheder, og hjælper med alle typer opgaver fra inspiration til produktoptimeringer af enhver art. Der er forskellige behov ift. til applikationsområder, og i forhold til kundens eget set-up, er de med på den del af rejsen, som kunden ønsker. Når man samarbejder med Lactosan, får man ”hele virksomheden”; de stiller al deres viden og dygtige teams til rådighed. Opgaverne udføres altid i tæt samarbejde med kunden ift. til de krav der er fra produktudvikling, kvalitet, indkøb og marketing.

Som ostepulverspecialister har Lactosan en naturlig interesse i at dykke mere ned i videnskaben om ostepulver og dets multifunktionelle egenskaber. Det gøres i et strategisk samarbejde mellem deres Science & Technology afdeling og f.eks. Københavns Universitet (KU) og Danmarks Tekniske Universitet (DTU), som bl.a. har resulteret i udvikling af ostepulvere uden tilsætningsstoffer, sammen med fokus på produkternes kvalitet, sundhedsaspekter samt produkternes påvirkning af tekstur, emulgeringsevne, holdbarhed osv. i mange forskellige applikationer.

LACTOSAN NCB - Natural Culinary Booster®

Et vigtigt resultat af samarbejdet med Københavns Universitet er blandt andet udviklingen af Lactosans produktportefølje: LACTOSAN NCB - Natural Culinary Booster®.  Serien består af syv ostepulvere med helt unikke, smagsforstærkende egenskaber. Det er en ny generation af naturlige smagsforstærkere, som indeholder umami, kokumi og mundfylde egenskaber, der forstærker smag på en autentisk måde. Disse egenskaber er særdeles anvendelige i fx kødboller, cremede saucer eller seasonings til snacks. Dertil kommer at de kan give clean label og reducere sukker, salt og fedt.

LACTOSAN A/S og bæredygtighed

Den know-how, Lactosan har opbygget igennem alle årene, koblet med ny viden som de løbende tilegner sig, giver et stærkt afsæt i forhold til at rådgive kunder omkring deres specifikke ønsker og krav. Deri ligger virksomhedens styrke; at de er specialister og kan være med hele vejen i forløbet fra inspiration, til koncept- og produktudvikling og frem til produktlanceringen. Lactosan arbejder målrettet og hurtigt, og deres produktløsninger er gennemtestede.

Endvidere har de foretaget en række langsigtede, miljømæssige forpligtelser, der er med til at styrke deres forretning og værdi overfor deres kunder og forbrugere. Bl.a. har virksomheden forpligtet sig til at halvere deres forbrug af plastik frem mod 2023 og målet er at blive CO2-neutrale frem mod 2029. Vel vidende, at man ikke kommer i mål med en sådan ambition alene, arbejder de sammen med andre virksomheder for at lære og dele viden.

Jørn Frandsen, Lactosans CEO, forklarer: ”Vores kunder værdsætter, at vi tilbyder en naturlig ingrediens, der gavner forbrugernes sundhed og ernæring, og at arbejde med bæredygtighed er vigtigt for alle. Vi ønsker at levere værdi til vores kunder, at lave produkter som vores medarbejdere kan være stolte af, og som passer ind i fremtidens verden. Derfor er vi hos Lactosan dedikerede til opgaven med at arbejde med og imødekomme FN’s verdensmål – fordi det giver god mening. Det er en rejse for os alle – og vi er godt begyndt.”

Generelt om Lactosan A/S

Lactosan A/S er en global fødevarevirksomhed og en af verdens førende indenfor produktion og salg af naturlige ostepulvere til fødevareindustrien. Lactosan A/S, som er et datterselskab i Thornico koncernen, har hovedsæde og fabrik i Ringe på Midtfyn samt fabrik i Uruguay. Virksomhedens kerneforretning er produktion og salg af ostepulverløsninger til brug i en bred vifte af applikationsområder som snacks, bageri, smelteoste, sauce/dressinger, færdigretter, desserter, drikkevarer og krydderiblandinger m.fl.  Produkterne afsættes via egne salgsselskaber i England, Japan, Rusland og Kina samt via et globalt netværk af agenter og distributører i mere end 50 markeder globalt.

Hovedkontor: Ringe, Midtfyn
Medarbejdere: ca. 250 medarbejdere på verdensplan.
Lactosan opfandt ostepulver. Teknikken til at producere ostepulver blev opfundet i 1951 af daværende fabrikschef Christian Jessen. 
Lactosan er et datterselskab i Thornico koncernen: www.thornico.com – privatejet af Thor og Christian Stadil.

Ole Vangsted Ellefsen

Nyhedsbrev til ingredienssektoren

Seneste nyt fra lf.dk