Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Tilskud fra Kvægafgiftsfonden

Følgende projekter har fået tilskud fra Kvægafgiftsfonden.

Oksekød udfordres i stigende grad særligt i forhold til klimapåvirkning og som den helt store bæredygtighedssynder, og samtidig diskuteres ernæringsaspektet i forhold til vores kost og kostmønstre. Ofte ses udokumenterede påstande om oksekødets rolle i forhold til bæredygtighed, klima og sundhed. Vi mangler viden og metoder herfor.
Oksekød kommer tit under beskydning som den helt store bæredygtighedssynder. Udokumenterede påstande om oksekødets rolle i forhold til sundhed og sygdom og bæredygtighed lever i bedste velgående. Men vi mangler viden!
Projektet afdækker oksekøds miljøbelastning fra det forlader slagteriet til det indgår i måltidet, samt ernæringsaspekter i kødet i forskellige kostmønstre. Projektet ligger i forlængelse af et tidligere projekt fra 2015, der kortlagde oksekøds miljøbelastning fra gården til det forlader slagteriet.
Projektet skal give et samlet overblik over okse- og kalvekøds miljø- og klimapåvirkning gennem hele kæden fra primærproduktionen til måltid. Dertil skal miljøpåvirkningen sammenholdes med resultaterne med ernæringsaspekterne for oksekød i kosten.