Vi bruger Cookies

Ved at benytte lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik
Læs mere om cookiepolitik

Okse- og kalvekøds betydning for ernæring og miljø

Projektet skal give et samlet overblik over okse- og kalvekøds miljø- og klimapåvirkning gennem hele kæden fra primærproduktionen til måltid. Dertil skal miljøpåvirkningen sammenholdes med resultaterne med ernæringsaspekterne for oksekød i kosten.

November 2017

Formål:
Projektet skal give et samlet overblik over okse- og kalvekøds miljø- og klimapåvirkning gennem hele kæden fra primærproduktionen til måltid. Dertil skal miljøpåvirkningen sammenholdes med resultaterne med ernæringsaspekterne for oksekød i kosten.
Projektet er det sidste af i alt tre projekter om oksekød- og kalvekøds miljøpåvirkning. Dette sidste delprojekt kobler de to tidligere projekter ”Okse- og kalvekøds miljøbelastning” og ”Okse- og kalvekød; Ernæringsaspekter i forskellige kostmønstre” sammen. Således kan projektet give et første bidrag til, at oksekød og andre fødevarers miljø- og klimapåvirkning sættes i forhold til, hvordan de enkelte fødevarer bidrager til at opfylde næringsstofbehovet.

Rapporten udarbejdes af forskere fra Aarhus Universitet og Danmarks Tekniske Universitet, og den forventes at være færdig omkring nytår 2019. Den færdige rapport kommer til at ligge som PDF-fil, der gratis kan downloades fra Kødbranchens Fællesråds og Aarhus Universitets hjemmeside