Årsmøde 2020

Økologisektionen i Landbrug & Fødevarer holdt den 22. oktober 2020 årsmøde med reduceret deltagerantal som følge af Covid-19 restriktioner.

På Økologisektionens årsmøde kom formand Hans Erik Jørgensen i sin beretning ind på mange af de udviklingsområder, som Økologisektionens bestyrelse vil arbejde for i de kommende år. Læs hele beretningen her

I en videohilsen til deltagerne på årsmødet fortalte fødevareminister Mogens Jensen bl.a. om regeringens ambitioner på det økologiske Danmarks vegne. Se videoen her.
 

Temadebat

"Fuld fart på økologisk protein i Danmark" var temaet for eftermiddagens program, hvor perspektiver og muligheder for at komme i gang med at dyrke mere økologisk protein til både dyr og mennesker blev belyst af nogle af frontløberne på området. 

Se oplæggene her:

Behovet for mere lokal produktion af proteiner set fra virksomhedernes side v. Leif Friis Jørgensen, Naturmælk

Bioraffinering - perspektiver for klimavenlig og lokalt produceret protein v. Vagn Hundebøll, DLG og BioRefine Denmark

Græsprotein og øvrige lokalt producerede proteiner v. Steen Bitsch, Vestjyllands Andel

Planteproteiner til klimavenlig kost v. Ulrich Kern-Hansen, Organic Plant Production

Sædskifte, dyrkning og sund fornuft v. Inger Bertelsen, SEGES Økologi Innovation

 

Valg til Økologisektionens bestyrelse

For første gang blev valg til Økologisektionens bestyrelse afholdt digitalt fra mødesalen. Dog kunne særligt sårbare stemme hjemmefra.

Hans Erik Jørgensen og Thomas Helle blev genvalgt som hhv. formand og næstformand, uden modkandidater.

Fire ud af syv bestyrelsesmedlemmer var på valg. Alle fire bestyrelsesmedlemmer genopstillede og blev genvalgt. Der var kampvalg om pladserne i bestyrelsen.

Her kan du se, hvem der sidder i Økologisektionens bestyrelse i perioden 2020/2021. 

 

Kåring af årets Økoelev 2020
14 kandidater fra 9 forskellige landbrugsskoler havde meldt sig i feltet til at blive Årets øko-elev 2020. Alle rigtig gode kandidater, som satte dommerpanelet på en hårdprøve, da det skulle vælges, hvem 1. og 2. pladsen samt titlen som "Årets bobler" skulle gå til. Se mere her.

 

Se et udpluk af billeder fra dagen herunder.