En skidt sommer

En skidt sommer

Ikke nok med at vi er kommet gennem en rigtig våd sommer og frøhøst, der ikke var som frøavlerne ønskede, så er det ej heller gået som det skulle på den politiske scene. Fra alle sider ......

En skidt sommer

Ikke nok med at vi er kommet gennem en rigtig våd sommer og frøhøst, der ikke var som frøavlerne ønskede, så er det ej heller gået som det skulle på den politiske scene. Fra alle sider blev det lovet at gøre, hvad man kunne, for at vi kunne begynde certificeringen af ny høst til billigere priser. Siden vores sidste møde i juni har vi absolut intet hørt fra myndighederne.

Jo, staten har slået direktoraterne sammen og ansat nye direktører, så man blander fisk, dyr og planter sammen i en kæmpe enhed. Det skulle give endnu »højere« effektivitet. Det er som udgangspunkt udmærket. Problemet er bare, at vi som frøavlere nu går ind i tredje høstår, hvor gebyrerne har været op til dobbelt så høje som i udlandet. Det er uacceptabelt!

Ja, uacceptabelt - det er sagt og skrevet rigtig mange gange, ministeren er enig, alle er enige, og lige meget sker der. Altså intet.

Det er, som om embedsmændene venter på, om en eventuel ny regering skulle overtage, for så skal alle lempelser over for landbruget jo alligevel skrues tilbage, og derfor gider de måske ikke gøre den store indsats lige nu.

Prøv nu at komme med et professionelt forslag til fremtidens certificeringssystem til en konkurrencedygtig pris, så Danmark kan vise, at vi er værdige til at være en af verdens førende frønationer. Staten skal huske på, at det er eksporterhverv som frøbranchen, der er de største bidragydere til velfærdssamfundet og statens lønninger. Vi kan være nok så dygtige frøavlere og frøfirmaer, men det kræver, at statens ledende embedsmænd på området er forholdsmæssigt lige så dygtige og følger med tiden. Ellers kan vi ikke tjene deres løn hjem.

nr. 8