De små løsninger med stor effekt!

Frøbranchen, kornbranchen, økologere, frøsamlere, microfrøvirksomheder og alle andre med stor interesse for frø og udsæd er nået næsten til en fælles løsning på de problemer, de har følt har været skabt af frøloven. Det var faktisk disse problemstillinger, der i flere lande førte til ønsket om en........

Frøbranchen, kornbranchen, økologere, frøsamlere, microfrøvirksomheder og alle andre med stor interesse for frø og udsæd er nået næsten til en fælles løsning på de problemer, de har følt har været skabt af frøloven.

Det var faktisk disse problemstillinger, der i flere lande førte til ønsket om en ny og ensrettet frølov, der som bekendt faldt.

Nu har vi via dialogmøder, hvor alle problemer åbent er blevet smidt på bordet, og hvor vi har gennemgået alles problemer med frølovgivningen, fundet pragmatiske løsninger på næsten det hele.

Jeg vil gerne rose den proces og den vilje til åben dialog, som ALLE har vist i denne sag, for vi er faktisk nået dertil, hvor kun enkelte stadig har et lille problem.

Som frøavler har jeg også lovet, at vi hvert år i branchen laver et kort, hvor f.eks. haveselskabets medlemmer kan se på deres hjemmeside, hvor vi har vores smukke blomstermarker, eller hvis vi har sået honningurt eller en anden smuk blomsterafgrøde i landskabet.

Vi går jo selv og nyder de smukke marker, og hvorfor skal vi så ikke give denne gratis nydelse til så mange som mulig, så de også bliver glade i sindet. Så har du et smukt lille blomsterhav, så send lige et lille kort ind til os.

Men, der er stadig et lille problem for dem, der gerne vil lave en alternativ kornsort og sælge den som udsæd. Det er ikke løst endnu, og det skal vi hjælpe med.

Det koster penge at løse problemet, men da indtil flere fødevareministre har sagt, at det var afgørende, at det blev muligt at markedsføre disse nye/gamle sorter, så må Fødevareministeren jo til lommerne, og det er nu!

 

Thor Gunnar Kofoed