Endelig er der håb

Endelig er der håb!!!!
Så fik vi det blå flertal, vi længe havde gået og håbet på, og det var da i sidste øjeblik, for den retning, SR regeringen var ved at sætte over for landbruget, var da på flere områder helt vanvittige. Heldigvis lykkedes det ikke Dan Jørgensen at gøre total skade.......

Så fik vi det blå flertal, vi længe havde gået og håbet på, og det var da i sidste øjeblik, for den retning, SR regeringen var ved at sætte over for landbruget, var da på flere områder helt vanvittige. Heldigvis lykkedes det ikke Dan Jørgensen at gøre total skade, men vi må nok sige, at aldrig tidligere har vi haft en minister for landbruget, der har været så flintrende ligeglad med erhvervet, for ham handlede det kun om, at han fik populistisk medieplads. Det sidste 1 ½ år har været en forfærdelig prøvelse.

I skrivende stund ved vi kun, at der er et blåt flertal. Der er en lille utopisk mulighed for en blå flertalsregering, hvilket antageligt vil være godt for landbruget og følgeerhvervet. Jeg tror dog ikke på denne konstellation, da der er meget stor forskel mellem de tre støttepartier i afgørende emner.

Fra vores side kan vi trøste os lidt med, at de alle fire er enige om, at vi skal kunne tildele det kvælstof, vores planter har behov for. Jeg vil opfatte det som et kæmpe løftebrud, hvis vi ikke til næste år kan gøde til optimum. Bekendtgørelsen skal laves i august–september, så det vil være den første opgave, den nye regering skal i gang med.

Det giver os nogle udfordringer, for nu skal vi i frøbranchen være klar med, hvad de nye gødningsnormer reelt er. Vi skal kunne dokumentere, at vi måske skal bruge 180 kg N i rajgræs, for ellers får vi det måske ikke.

Heldigvis har vi forberedt os, og for et par år siden sat forsøg i gang, der skulle dokumentere det højere N behov.

Nu glæder vi os til, at de blå holder ord, og vi igen får lov til at være fagligt rigtige landmænd,

Thor Gunnar Kofoed