Sidste chance for ny Økologiforordning

Sidste chance for ny Økologiforordning
EU's nye maltesiske formandskab har som et af målene for deres formandsperiode at få økologiforordningsforslaget vedtaget, selvom det inden jul så meget sort ud. Når nu forhandlingerne tager en ny runde, vil vi selvfølgelig deltage endnu engang, og forsøge at få vores ønsker gennemført.
Det, der kan undre mig i denne sag, er, at frøbranchen er mere økologer end mange af økologerne.......

EU's nye maltesiske formandskab har som et af målene for deres formandsperiode at få økologiforordningsforslaget vedtaget, selvom det inden jul så meget sort ud.  Når nu forhandlingerne tager en ny runde, vil vi selvfølgelig deltage endnu engang, og forsøge at få vores ønsker gennemført.

Det, der kan undre mig i denne sag, er, at frøbranchen er mere økologer end mange af økologerne.

Fra frøbranchen ønsker vi stadig at få ændret reglerne, så økologiske landmænd KUN må bruge økologisk frø og udsæd. Desværre ønsker EU's økologer, at de fortsat har mulighed for at vælge passende konventionelle sorter, hvilket var rigtigt for 10 år siden, da der ikke var særlig meget økologisk frø og udsæd.

I dag kan vi sagtens forsyne hele Europa med alle passende økologiske sorter, fordi alle nye sorter også bliver produceret økologisk fra dag et.

Derfor er forslaget om, at man stadig kan bruge konventionelt frø og udsæd, ødelæggende for den økologiske frøavl, og derfor vil vi have det ændret i Økologiforordningen.

Derudover SKAL undtagelsen for heterogent materiale tages helt væk. Selvfølgelig kan man ikke have, at bare fordi noget kaldes økologisk, så skal det ikke følge en international sortslovgivning.

Vi ser gerne, at Økologiforordningen vedtages efter vores ønsker. Lytter de ikke, vil vi gøre alt for, at Økologiforordningsforslaget lider samme skæbne som Frøforordningsforslaget, nemlig at det bliver forkastet af Europaparlamentet.

 

Thor Gunnar Kofoed