Fødevareklyngen skaber beskæftigelse til 186.000 personer i Danmark - direkte og indirekte. Mange af disse jobs er i Udkantsdanmark, hvor der elles kan være langt mellem arbejdspladserne. I mange udkantsområder er flere end 10 pct. af jobbene i fødevareklyngen – og i nogle områder over 15 pct.
Der er omkring 50 uddannelser indenfor landbrug- og fødevareområdet. 20.000 unge er under uddannelse til en af dem. Veluddannede ansatte er en del af videngrundlaget for erhvervet.
Fødevareklyngen eksporterer til hele verden. De øvrige EU-lande er vores største marked, og uden for EU er Kina, Norge, USA og Japan vigtige markeder. I 2015 havde eksporten fra Fødevareklyngen en værdi på 157 mia. kr. – det er knap en fjerdedel af Danmarks samlede vareeksport.
Det lokale hitter. Lige fra det nye nordiske køkken, der har gjort Danmark til en gastronomisk supermagt, over regional madkultur, gårdbutikker og madfællesskaber, til supermarkeder der sælger kartofler og jordbær fra lokale producenter.
Større produktion og mindre belastning – det er faktisk muligt. Gennem de seneste 25 år har landbruget øget produktionen, samtidig med at belastningen af miljøet er faldet markant.
Danmark ligger i førerfeltet, når det gælder økologiske fødevarer. Både den økologiske produktion og forbrugernes efterspørgsel stiger.