Praktiske oplysninger

Kender du én - eller måske flere - der utrætteligt understøtter foreningslivet, biodiversiteten, de lokale sportsklubber, det sociale sammenhold eller noget helt femte? Så læs med her om, hvordan du kan indstille vedkommende til Landbrugets Samfundspris.

Hvem kan blive indstillet?
Alle med gyldigt medlemskab i en lokal forening. Man kan indstille enkeltpersoner eller en gruppe (mindre gruppe, familie o.l.).

Hvad lægges der vægt på?
Relevante kandidater har gjort en konkret indsats, som på den ene eller anden måde har gjort en markant, positiv forskel i lokalområdet i forhold til udvikling, natur, kultur, livskvalitet eller fællesskab. Der kan både være tale om at tage aktiv del i, understøtte eller hjælpe i forhold til lokalt foreningsarbejdede eller engagere sig med klubber, skoler eller andre institutioner. Der kan også være tale om en indsats konkret knyttet til kandidatens landbrug, hvor man byder lokalområdet inden for, gør en ekstra indsats for dialog eller giver adgang til naturoplevelser. Alt i alt lægges der vægt på, at kandidaten har gjort en ekstraordinær indsats til gavn for det lokale fællesskab.

Hvordan indstiller man?
Indstilling sker ved at sende en mail til samfundspris@lf.dk.

Hvem kan indstille?
Foreningernes sekretærer samt LF Medlemsservice vil samle og indstille kandidater, men alle medlemmer kan på egen hånd indstille.

Hvornår er der deadline?
4. oktober 2021.

Hvordan og hvornår udpeges vinderen?
LF Kommunikation og Medlemsservice udvælger og indstiller ti kandidater udvalgt blandt alle indsendte forslag. Juryen udvælger herefter, ud fra de beskrevne kriterier, en vinder. Vinderen afsløres på L&Fs delegeretmøde den 10. november i Herning Kongrescenter.

Hvad er præmien?
Det er ikke kun æren og et enormt klap på skulderen, der følger med at vinde Landbrugets Samfundspris. Vinderen får chancen for at samle venner, hjælpere og hele lokalsamfundet til en prisfest af de helt store. En del af præmien er en samlet pakke med fuldt udstyret festtelt, kokke og musik. En velfortjent fejring af vinderen og alle involverede. Om festen skal foregå på de lokale fodboldbaner, på P-pladsen ved den lokale købmand, i laden eller på torvet, bestemmer I selv.