
Vi arbejder for et dansk fødevareerhverv, der er endnu mere klimaeffektivt, og som er klimaneutralt i 2050. Vi skal ikke udlede flere klimagasser, end vi optager.

Fødevareerhvervet er den primære kilde til vedvarende energi i Danmark, da hovedparten af biomassen kommer fra landbruget og skovbruget i form af flis, halm, gylle, organisk affald m.m.

Landbrug og Fødevarer bidrager aktivt og løbende med vores klare holdninger og gode idéer til udformningen af fremtidens erhvervspolitik

Den fælles landbrugspolitik er én af EU’s ældste politikker, og du kan her læse mere om udviklingen, samt om Landbrug & Fødevarers målsætninger indenfor EU’s landbrugspolitik

L&F opfordrer den danske regering til at gå efter følgende fem kommissærposter: Landbrug, handel, sundhed, klima og indre marked, og vi opfordrer til at inddrage europæiske problemstillinger fra disse fem resortområder i EP-arbejdet.

En effektiv smittebeskyttelse forebygger sygdomme og sikrer dyrevelfærden i husbesætningerne. Desuden er en effektiv smittebeskyttelse vigtig for adgangen til en række markeder verden over.

Landbrug & Fødevarers principper for intelligente udbud af forskningsbaseret myndighedsbetjening.

Landbrug & Fødevarer og Danske Landbrugsskoler har en fælles interesse i at rekruttere flere unge til landbrugsuddannelserne og samtidig styrke uddannelsernes kvalitet. Dette for at sikre, at landbrugs- og fødevareerhvervet i fremtiden har kloge hænder nok til at producere fødevarer i en tid hvor klimaudfordring, bæredygtig produktion og øget digitalisering stiller store krav til danske landmænd og deres medarbejdere.

Udvikling af udviklingslandes landbrugs- og fødevaresektor skal både løftes gennem udviklingsbistand, kommercielle investeringer og styrkede handelsrelationer til gavn for begge parter. Vi skal arbejde i partnerskaber og sammentænke udviklingsbistanden og handelspolitikken.