Eksportpakke - hjælp til virksomheder

Overvejer din virksomhed at eksportere til de internationale markeder? Så hjælper Landbrug & Fødevarer dig i gang med det praktiske - se vores eksportstartpakke her.

Vi har samlet nyttig information, som du skal være opmærksom på, når du starter op med at eksportere, i form af en tjekliste med links til hjemmesider, hvor man kan få yderligere viden. Derudover yder vi vejledning og rådgivning til din virksomhed.

Eksportkredit

Din virksomhed har mulighed for at afdække risikoen, når du sammen med banken giver eksportkredit til udenlandske kunder. Se mere på Eksportkreditfondens hjemmeside om emnet.

Told

For at eksportere til lande uden for EU skal din virksomhed kunne udfærdige en eksportangivelse, og det kræver, at du registreres som eksportør hos Toldstyrelsen. Desuden er det en forudsætning for at kunne sælge eksportvaren uden moms. Du kan finde yderligere information på Toldstyrelsens hjemmeside. 

Markedsanalyse

L&F udarbejder på forespørgsel landedatarapporter og kan hjælpe med markedsanalyser for de enkelte eksportmarkeder. Du kan kontakte os her.

Lokal assistance

Den danske udenrigstjeneste kan også bidrage til at få din virksomhed ind på et givet marked, dels gennem lokal viden om regler og love, dels gennem kontakt til potentielle forretningspartnere. 

Certifikater

Ved eksport af landbrugs- og fødevarer fra Danmark til tredjelande kræver de lokale myndigheder ofte dokumentation for, at produktet lever op til en række veterinære/sundhedsmæssige krav. Se Fødevarestyrelsens oversigt over certifikatkrav for de enkelte lande og sektorer her, og kontakt L&F's veterinære eksperter for rådgivning og hjælp.

Kontakt os

Ønsker du rådgivning om dansk eksport til internationale markeder? Vi sidder klar til at hjælpe virksomheder som din. Henvend dig til kontaktpersonerne for denne side og få svar på dine spørgsmål om eksport, told, oprindelsesangivelser, eksportfinansiering, markedsforhold mv.

Kenneth Lindharth Madsen

Peter Michael Heller