Aktuelt
Nyheder
Arrangementer
Publikationer
Tal og analyser
Samfundsanalyser
Forbrugere og trends
Fakta om Fødevareklyngen
Statistik og noteringer
Markedsblik
Sensoriske analyser
Viden om
Klima
Bæredygtighed
Uddannelse og undervisning
Miljø og natur
Økologi
Sundhed og fødevarer
Landbrugsproduktion
Fødevareproduktion
Om os
Hvad er Landbrug & Fødevarer?
Organisation
Job og karriere
Folkevalgt ledelse
Sektorer og sektioner
Vores holdning
Priser
Fonde
Forretningsbetingelser
Politik for dataetik
Rådgivning og service
Eksportrådgivning til Landbrugs- og fødevarevirksomheder
Jura & Skat i AFP - vi skaber klarhed
Politisk interessevaretagelse - nationalt og regionalt
Afsætnings- og eksportnetværk
Markeds- og forbrugeranalyser
Oprindelsescertifikater ved eksport
Husdyrenes dyreværnshotline
Veterinært laboratorium, Kjellerup
Medlemskab
Landmand
Kontante medlemsfordele
Virksomhed
Kontakt
Presserum
Tilmeld nyhedsbreve
Adresser og kontaktoplysninger
Find medarbejder
Landbrug & Fødevarer på sociale medier
Login
English
English
Menu
Aktuelt
Tal og analyser
Samfundsanalyser
Forbrugere og trends
Fakta om Fødevareklyngen
Statistik og noteringer
Markedsblik
Sensoriske analyser
Viden om
Om os
Rådgivning og service
Medlemskab
Kontakt
/
Tal og analyser
/
Forbrugere og trends
/
Grøn omstilling
/
Markedsanalyse om børns mad i daginstitutioner og skoler
Tweet
Del
Samfundsanalyser
Forbrugere og trends
Convenience og udespisning
Eksportmarkeder
Indkøb af mad og drikke
Grøn omstilling
Madkultur og traditioner
Sundhed og ernæring
Fakta om Fødevareklyngen
Statistik og noteringer
Markedsblik
Sensoriske analyser
Lachlan Ross
Markedsanalyse om børns mad i daginstitutioner og skoler
Denne analyse sætter fokus på forældrenes holdninger og ønsker til deres børns mad, særligt maden i daginstitutioner og skoler. Det belyses hvad forældrene vægter og hvordan holdningerne er til klima og bæredygtighed i forhold til maden i daginstitutioner og skoler.
For forældre til børn i skole og/eller daginstitution kan maden have betydning, når der skal vælges skole/institution. Men meget andet er endnu vigtigere, såsom tryghed, stemning, faglighed, placering og normering.
Det er vigtigt for forældrene, at maden til deres børn i skoler og daginstitutioner er nærende, varieret, med god smag og mættende.
Forældrene giver generelt udtryk for at være godt tilfredse med den mad som deres barn/børn bliver tilbudt i daginstitutioner og skoler. Af ønsker til fremtiden ser de gerne, at maden indeholder mere fisk, grøntsager og rodfrugter, dyrevelfærdsmærket kød og færre/ingen tilsætningsstoffer.
Generelt vil forældrene gerne have et lavere klimaaftryk på maden og synes, at det er positivt, at der i visse kommuner er et øget fokus på at maden i daginstitutioner og skoler skal have et lavere klimaaftryk. Når det kommer til, hvad flest forældre synes, der skal fokuseres på i arbejdet med at mindske klimaaftrykket fra maden i daginstitutioner og skoler, så er det mindre madspild, mere dansk, mere i sæson samt mere grønt.
Flertallet af forældrene synes ikke godt om tanken om at fjerne alt animalsk fra maden. Især mangel på protein, vitaminer, mineraler, manglende variation i maden og om børnene vil kunne lide maden, er noget, der kan skabe bekymring hos forældrene i undersøgelsen.
Læs mere her.
Dette print er foretaget fra http://lf.dk/tal-og-analyser/forbrugere-og-trends/gron-omstilling/markedsanalyse-om-boerns-mad-i-daginstitutioner-og-skoler d. 25/9-2023 klokken 3:04.
Sender informationer...