Aktuelt
Nyheder
Arrangementer
Publikationer
Tal og analyser
Samfundsanalyser
Forbrugere og trends
Fakta om Fødevareklyngen
Statistik og noteringer
Markedsblik
Sensoriske analyser
Viden om
Klima
Bæredygtighed
Uddannelse og undervisning
Miljø og natur
Økologi
Sundhed og fødevarer
Landbrugsproduktion
Fødevareproduktion
Om os
Hvad er Landbrug & Fødevarer?
Organisation
Job og karriere
Folkevalgt ledelse
Sektorer og sektioner
Vores holdning
Priser
Fonde
Forretningsbetingelser
Politik for dataetik
Rådgivning og service
Eksportrådgivning til Landbrugs- og fødevarevirksomheder
Jura & Skat i AFP - vi skaber klarhed
Politisk interessevaretagelse - nationalt og regionalt
Afsætnings- og eksportnetværk
Markeds- og forbrugeranalyser
Oprindelsescertifikater ved eksport
Husdyrenes dyreværnshotline
Veterinært laboratorium, Kjellerup
Medlemskab
Landmand
Kontante medlemsfordele
Virksomhed
Kontakt
Presserum
Tilmeld nyhedsbreve
Adresser og kontaktoplysninger
Find medarbejder
Landbrug & Fødevarer på sociale medier
Login
English
English
Menu
Aktuelt
Tal og analyser
Samfundsanalyser
Forbrugere og trends
Fakta om Fødevareklyngen
Statistik og noteringer
Markedsblik
Sensoriske analyser
Viden om
Om os
Rådgivning og service
Medlemskab
Kontakt
/
Tal og analyser
/
Forbrugere og trends
/
Madkultur og traditioner
/
Forskellige veje for grønne proteiner
Tweet
Del
Samfundsanalyser
Forbrugere og trends
Convenience og udespisning
Eksportmarkeder
Indkøb af mad og drikke
Grøn omstilling
Madkultur og traditioner
Sundhed og ernæring
Fakta om Fødevareklyngen
Statistik og noteringer
Markedsblik
Sensoriske analyser
Forskellige veje for grønne proteiner
Madkulturen er i disse år under forandring, og spørger vi danskerne, forventer knap halvdelen at spise mere plantebaseret i fremtiden. I denne analyse kigger vi nærmere på danskernes holdninger til grønne kilder til protein og tester potentialet for fem udvalgte proteinafgrøder, der alle kan dyrkes i Danmark.
Knap halvdelen af danskerne forventer, at de i fremtiden vil spise mere mad og drikke, der kommer fra planter. Dette indikerer, at der er en villighed til i fremtiden at inddrage flere grønne proteiner i kosten end tilfældet er i dag. Det er oftere kvinder, yngre danskere, børnefamilier samt flexitarer, der forventer i fremtiden at spise mere mad, der kommer fra planter.
‘God smag’ er det vigtigste kriterie ved valg af en grøn proteinkilde til aftensmaden. ‘Mættende’, ‘sundt’ og ‘god kvalitet’ rangerer ligeledes højt.
I undersøgelsen præsenteres forbrugerne for fem grønne kilder til protein. Her ser vi, at ærter er mest populært, dernæst kikærter og linser. Hestebønner og lupinbønner vækker ikke i samme grad forbrugernes lyst til at købe og prøve, men de er heller ikke nær så kendt. Dette har formentlig haft indflydelse på oplevet appel, relevans og købsparathed. Forbrugerne foretrækker med andre ord allerede kendte proteinkilder som ærter, kikærter og linser.
Stillet over for en række udfordringer ved plantebaseret mad, er syv ud af ti forbrugere overvejende enige eller helt enige i, at det kan være svært at vide, hvordan råvarerne er produceret, og hvor de kommer fra. Desuden fylder smagen igen meget, da en udfordring kan være, at det tit bliver de samme smage igen og igen, samt at det kan være svært at få det til at smage lige så godt, som den mad man plejer at spise.
Vejen frem for grønne kilder til protein er at adressere de udfordringer, som forskellige forbrugergrupper nævner.
Læs mere her.
Dette print er foretaget fra http://lf.dk/tal-og-analyser/forbrugere-og-trends/madkultur-og-traditioner/forskellige-veje-for-groenne-proteiner d. 4/10-2023 klokken 12:11.
Sender informationer...