Juleglæden er tilbage hos danskerne efter et corona-ramt 2020

Julen står for døren, og med den følger juletraditioner og julefejring. Landbrug & Fødevarer har igen i år undersøgt danskernes forventninger til julen. Langt de fleste glæder sig allermest til samvær med familie og/eller venner, mens to ud af tre danskere glæder sig til julemaden. Vil man fejre juleaften ude eller hjemme? Og er det mon flæskesteg eller and, der vil stå på årets julebord?

  • Julen er noget, som de fleste danskere fejrer og i år er ingen undtagelse. Flere end ni ud af ti danskere i alderen 18-70 år forventer at holde juleaften, men i år forventer flere at holde jul sammen med andre sammenlignet med sidste år. 
  • Efter en hård corona-tid og en jul i 2020, som for mange var påvirket af restriktioner, er der nu signifikant flere blandt dem, der skal holde jul, der svarer at de glæder sig til julen 2021 i høj eller meget høj grad. Det er især samværet med familie og venner, man glæder sig til, mens knap to ud af tre danskere glæder sig til julemaden. 
  • 78 pct. forventer, at der vil stå and på julebordet, mens 64 pct. forventer at få flæskesteg til jul. Størstedelen er samtidig enige om, at der vil være brun sovs, brunede samt hvide kartofler, rødkål og risalamande på menuen juleaften. 
  • 58 pct. finder det vigtigt eller meget vigtigt, at julemaden er lavet med danske råvarer, mens blot 10 pct. svarer, at det ikke er vigtigt. Hver tredje forholder sig neutral.

Læs mere her.