2019

20. dec 2019
Landbrug & Fødevarer har undersøgt danskernes forventninger til julen 2019. Er det mon gris eller and, der vil stå på bordet? Og fejrer man ude eller hjemme? Læs med her.
06. dec 2019
Landbrug & Fødevarer har undersøgt danskernes forventninger til julen 2019. I denne analyse kigger vi nærmere på, hvor mange, der forventer at købe et juletræ i år, samt hvad de særligt kigger efter, når de skal vælge juletræ
10. nov 2019
Madpakken er den mest populære frokostordning blandt voksne i hverdagene. Denne analyse viser, at selvom størstedelen godt kan lide at lave madpakke og er tilfredse med indholdet, så kan den også være en udfordring.
31. okt 2019
Økologiske fødevarer er populære hos danskerne, og flere end tidligere svarer, at de ofte eller altid køber økologi. Blandt de, der allerede ofte køber økologi ses en tendens til, at de ville købe endnu mere, hvis der kom flere lokal-producerede varer, større variation og et bredere sortiment.
13. sep 2019
Madpakken er populær til børns frokost i hverdagene. Denne nye analyse viser, at selvom madpakken er den mest udbredte frokostordning blandt børn, kan den også være en udfordring.
22. aug 2019
Landbrug & Fødevarer har undersøgt forbrugernes brug af mellemmåltider/snacks med fokus på de mere ’lødige’ snacks, der kan fungere som et lille måltid.
30. apr 2019
Landbrug & Fødevarer har undersøgt danskernes holdning til og køb af æg for femte år i træk. Undersøgelsen viser, at danskerne spiser flere æg. Sammenlignet med tidligere spiser danskerne nu i gennemsnit 4 æg om ugen. Derudover viser resultaterne, at økologi, dyrevelfærd og pris fortsat har størst betydning, når danskerne vælger æg i køledisken. Dén top 3 har været den samme i flere år, dog er økologi nu på førstepladsen.
25. apr 2019
Danmark og danskerne går op i klima og klimavenlighed, men er vi villige til at ændre vores måde at leve på for at tage hensyn til klimaet? Det har Landbrug & Fødevarer spurgt danskerne om i en ny undersøgelse.
24. apr 2019
Foodservicesektorens omsætning er stigende og drives frem af både vigtige ændringer i samfundet såvel som tilpasninger til forbrugernes præferencer. I fremskrivningen går vi endda så vidt som til at sige, at foodservice er fremtidens fødevaremarked.
21. mar 2019
Landbrug & Fødevarer har undersøgt de danske forbrugeres adfærd omkring indkøb af mad og drikke, og hvad danskerne bruger mobiltelefonen til på indkøbsturen.
19. mar 2019
Hvilken betydning har aftensmad for forbrugerne? Hvilke ønsker og bekymringer har forbrugerne omkring deres aftensmad? Og hvordan ser forbrugernes aftensmadsrejse ud, lige fra inspiration og planlægning, til indkøb, madlavning og spisning?
Det er nogle af de ting, vi besvarer i denne rapport om forbrugernes aftensmad.
08. feb 2019
Landbrug & Fødevarer har undersøgt emnet dyrevelfærd set med forbrugernes øjne. Undersøgelsen tegner et billede af, at der er forskel på, hvor meget forbrugerne tænker over dyrevelfærd og hvor villige de er til at betale mere for særlig god dyrevelfærd. Emnet dyrevelfærd fylder nemlig hos flertallet af forbrugerne på tankeplan, mens virkeligheden ofte bliver, at mange oplever, at særlig god dyrevelfærd er for dyrt.
01. feb 2019
Protein har længe været i forbrugernes søgelys. Analysen her ser nærmere på danskernes holdninger til protein og spørger: Hvor skal proteinet komme fra i fremtiden?