2020

10. dec 2020
Julen står for døren, og med den følger juletraditionerne og julefejringen. Landbrug og Fødevarer har i den forbindelse undersøgt danskernes forventninger til jul.
10. dec 2020
Julen, og de dertilhørende juleforberedelser, er begyndt, og i den forbindelse er der også mange danskere, som tænker over årets juletræ. Læs mere i denne markedsanalyse.
10. dec 2020
Klima og bæredygtighed fylder mere og mere i danskernes hverdag. Derfor har Landbrug & Fødevarer undersøgt, om tanker om klima og bæredygtighed også påvirker danskernes jul og juleforberedelser.
10. nov 2020
I en ny analyse stiller Landbrug & Fødevarer skarpt på danskernes kendskab til og viden om grønne proteiner, og afdækker fremtidens mulige proteinafgrøder i Danmark.
06. nov 2020
Kina er på listen over Danmarks største eksportmarkeder, og derfor stiller Landbrug & Fødevarers nye analyse skarpt på de kinesiske forbrugere, for at undersøge deres adfærd og holdninger i relation til fødevarer samt deres syn på emner som klima og bæredygtighed.
06. nov 2020
Tyskland er et af de største og vigtigste eksportmarkeder for Danmark. I en ny undersøgelse stiller Landbrug & Fødevarer derfor skarpt på de tyske forbrugere, for at kortlægge deres adfærd, både når det kommer til fødevarer, men også indenfor emner som klima og bæredygtighed.
02. nov 2020
Landbrug & Fødevarer har, for anden gang, undersøgt danskernes holdninger og prioriteringer indenfor bæredygtighed med fokus på, hvilke bæredygtighedshandlinger man helst selv vil bidrage med.
29. sep 2020
Landbrug & Fødevarer har på baggrund af data fra bl.a. Danmarks Statistik udarbejdet en analyse om foodservice-sektoren. I analysen fremgår det, at foodservice-sektoren formodentligt først vil komme på fode igen i 2022 efter en meget hård Corona-krise - men så bliver det til gengæld også et comeback med et højere salg end før krisen. Det fremtidige højere salg skyldes en række udviklinger i det danske samfund.
26. maj 2020
Protein er en vigtig del af menneskers krop, kost og generelle sundhed. Og i takt med en stigende verdensbefolkning og en større andel verdensborgere, er der behov for at fokusere på, hvordan en stigende efterspørgsel efter protein kan imødekommen. I denne analyse stille Landbrug & Fødevarer derfor skarpt på fremtidens proteinkilder, for blandt andet at afklare, hvilke af de fremtidige proteinkilder, de danske forbrugere allerede har smagt og hvilke af dem, de ikke har smagt, som de kunne forestille sig at ville smage.
26. maj 2020
Forbrugere har opmærksomheden rettet mod bæredygtig emballage, når de handler. Således fortæller hver anden forbruger i denne undersøgelse, at de altid, ofte eller indimellem går efter varer i miljøvenlig emballage.
24. mar 2020
Færdigretter vinder mere og mere indpas og er for mange danskere en god hjælp i en travl hverdag. Tal fra GfK viser en tydelig fremgang for helt eller delvist færdiglavet mad, og undersøgelsen peger da også på, at den helt eller delvist færdiglavede mad er blevet populær blandt alle typer af forbrugere, som oplever, at den er et godt og sundt alternativ til den helt hjemmelavede mad.
12. mar 2020
Landbrug & Fødevarer har undersøgt danskernes vaner og tanker i forbindelse med udespisning. Hvem spiser oftest ude? Er udespisnings-situationen planlagt på forhånd? Og hvad er årsagerne til valg af spisested? Læs med her
10. mar 2020
Landbrug & Fødevarer har sammen med Stop Spild af Mad undersøgt danskernes forhold til madspild. Rapporten fokuserer på hvem der ofte smider mad ud, årsager til hvorfor mad smides ud, samt hvad der i forbrugernes øjne kan modvirke madspild.
28. feb 2020
Landbrug & Fødevarer har undersøgt danskernes holdning samt køb og brug af æg. Skal æggene være danske? Associeres æg med sundhed eller forhø-jet kolesterol? Og hvornår spiserne danskerne oftest æg? Læs med her.
10. feb 2020
Landbrug & Fødevarer har undersøgt hvilke globale trends der gør sig gældende i øjeblikket og giver et bud på udviklingen de næste 5-10 år frem. Analysen indeholder en gennemgang af samfundsudviklingen i forskellige regioner, samt hvordan dette kan påvirke fødevarebranchen i fremtiden.
14. jan 2020
Landbrug & Fødevarer har undersøgt danskernes holdninger og prioriteringer indenfor bæredygtighed. Denne rapport sætter fokus på, hvilke bæredygtighedshandlinger danskerne helst selv vil bidrage med, hvad danskerne mener har størst betydning, samt hvad de vurderer er nemmest og sværest selv at gøre.