Nyhedsbrevet formidler viden om ny EU og dansk lovgivning, vejledninger mm., primært rettet mod virksomheder, der producerer kød og kødprodukter.
Lovgivnings-Nyt dækker udvalgte områder af lovgivningen, som skal overholdes ved produktion af kød og kødprodukter. Fokus i nyhedsbrevet ligger på hygiejne, mærkning og sammensætning af kød og kødprodukter og berører f.eks. ikke arbejdsmiljølovgivning, lovgivning rettet mod primærproduktion eller lovgivning som omhandler indtransport og aflivning.
Det tilstræbes at omtale relevant lovgivning indenfor emneområdet, men nyhedsbrevet giver ikke sikkerhed for, at alt ny lovgivning omtales. Lovgivnings-Nyt indeholder også et afsnit omkring 'Mulige nye lovinitiativer'.
Herudover gøres opmærksom på, at det altid vil være den i Retsinformation eller EUR-Lex gældende udgave af specifik lovgivning som er gyldig uanset, hvad der måtte være anført i f.eks. ældre udgaver af Lovgivnings-Nyt.
Madvarer skal være sikre at spise. Det betyder, at der skal gøres mest muligt for at sikre, at de ikke indeholder uønskede bakterier eller reststoffer.
Find information om forbrug, import, eksport og importtoldsatser for oksekød på de væsentligste markeder for oksekød i Europa, Afrika, Mellemøsten og Asien.
Find oversigt over ændringer af eksportrestriktioner som tredjelande har indført vedr. danske dyr og produkter som fremgår af Fødevarestyrelsens hjemmeside.