Vi bruger Cookies

Ved at benytte lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik
Læs mere om cookiepolitik
Klimapartnerskabet for fødevare- og landbrugssektoren. Foto: L&F

Klimapartnerskabet for fødevare- og landbrugssektoren

Fødevaresektoren skal sammen med 12 andre klimapartnerskaber inden for forskellige erhvervsgrene komme med bud på tiltag for at nå klimamålsætningen om en 70 % reduktion af Danmarks CO2-udledning i 2030.

Regeringen har nedsat et klimapartnerskab for fødevare- og landbrugssektoren, hvor Jais Valeur, Group CEO for Danish Crown er udpeget som formand med Landbrug & Fødevarer som sekretariat for partnerskabet.

Klimapartnerskabet for fødevare- og landbrugssektoren

Erhvervet har en unik position for at bidrage til regeringens målsætninger. Sektoren kan være med til at levere klimaløsninger fra jord til bord og i forhold til madspild samt bidrage til løsninger i andre sektorer, som fx energi og cirkulær økonomi. Der er dog ikke tvivl om, at regeringens målsætning er yderst ambitiøs, og at vi – eller det øvrige erhvervsliv – ikke kender alle svarene.

Det er en grundforudsætning for os, at fødevareerhvervets klimabidrag sker i fuld overensstemmelse med målsætningen om fortsat udvikling og vækst i vores erhverv. Ligeledes er det en topprioritet for os, at de mest omkostningseffektive forslag fra fødevaresektoren bliver identificeret i et tæt samarbejde med og på tværs af værdikæderne i sektoren.                                                               

I øjeblikket er vi i gang med at få alle gode og konkrete bud på banen i forhold til, hvordan vi bedst giver vores bidrag til regeringens klimamålsætninger. Klimapartnerskabets arbejdsproces er fordelt over et indledende møde 29. november,  drøftelse af klimavirkemidler 10. januar og diskussion af udkast til rapport 5. februar. Efter planen afsluttes arbejdet ultimo februar.

Læs Klimapartnerskabets kommissorium her

Klimapartnerskabet består af; 

Hanne Søndergaard (Arla), Jesper Pagh (DLG), Søren Møgelvang Nielsen (Danish Agro), Anders Jeppesen Jensen (Daka), Allan Christiansen (Lantmännen Schulstad), Carsten Hänel (Orkla Food), Anders Bering (Carlsberg), Annemarie Meisling (Chr. Hansen),  Anne Ahrnung (Landbrug&Fødevarer), Ejnar Schultz (SEGES), Leif Nielsen (DI Fødevarer), Lotte Engbæk Larsen (Dansk Erhverv), Niels Dalsgaard (Dansk Akvakultur), Helle Borup Friberg (Økologisk Landsforening), Jan Søndergaard (Dansk Skovforening), Jørgen Hald Christensen (Mejeriforeningen), Niels Hald (Bryggeriforeningen), Ole Hvelplund (Nature Energy), Ole Green, (Agrointelli), Selina Juul (Stop Spild Af Mad), Bo Jellesmark Thorsen (Københavns Universitet), Jørgen E. Olesen (Aarhus Universitet), Christine Nellemann (Danmarks Tekniske Universitet), Ole Wehlast (Fødevareforbundet NNF), Peter Kaae Holm (Den Grønne Gruppe 3F), Iben Krog Rasmussen e. v. Marie-Louise Thøgersen (Tænketanken Frej).