2014

PRESSEMEDDELELSE - 12. dec 2014
Igen i år er dansk frugt og grønt, og dansk økologisk frugt og grønt det bedste valg, hvis man gerne vil undgå pesticider. Det viser en ny rapport fra fødevarestyrelsen.
PRESSEMEDDELELSE - 08. dec 2014
Der blev eksporteret økologi for 1,533 mia. kr. i 2013, viser udenrigstallene fra Danmarks Statistik. Det er en fordobling siden 2009 og en stigning på 31 pct. siden 2012, og det tegner et billede af, at dansk økologi er brudt igennem i udlandet, mener økologichefen i Landbrug & Fødevarer.
PRESSEMEDDELELSE - 03. dec 2014
Når der i foråret skal diskuteres økologiforordning i EU, bliver det med en dansk kvinde i front. Viceformand i Landbrug & Fødevarer, Lone Andersen, er netop blevet valgt til formand for EU-Kommissionens Rådgivende gruppe for økologi.
PRESSEMEDDELELSE - 26. nov 2014
Friland har netop aflagt årsregnskab, og salget af både økologisk svinekød og oksekød stiger. En virkelig god nyhed for de danske økologiske kødproducenter, mener formanden for økologisektionen i Landbrug & Fødevarer.
21. nov 2014
Salget af danske økoæbler går så godt, at årets høst snart er afsat. Landbrug & Fødevarers økochef håber, at det vil give incitament til at øge produktionen.
13. nov 2014
Det er positivt, at der er sat midler af i finansloven til at styrke den økologiske produktion og afsætning. Det vil udvikle potentialet for dansk økologi.
31. okt 2014
Der blev debatteret livligt med fødevareordførerne og detailhandlen om økologiens fremtid på økologisektionens årsmøde. Der var ikke enighed om, hvordan man sikre det økologiske råvaregrundlag, men der var enighed om, at alle var for en stærk økologisk produktion.
PRESSEMEDDELELSE - 29. okt 2014
Efter et kampvalg har de økologiske landmænd valgt en ny formand. Formandsposten gik til Hans Erik Jørgensen, økologiske svineavler fra Fyn, og næstformanden blev den siddende næstformand Michael Svane.
27. okt 2014
Landbrug & Fødevarer arrangerer Øko-Battles for tredje år i træk for elever på udvalgte fødevareuddannelser.
14. okt 2014
Der skal vælges ny formand for økologisektionen i Landbrug & Fødevarer til årsmødet den 29. oktober. Efter seks år på posten genopstiller Uffe Bie ikke.
13. okt 2014
Hvilke knapper skal der justeres på for, at økologien går en mere konkurrencedygtig fremtid i møde, og hvordan sikrer vi det økologiske råvaregrundlag? Det er nogle af de spørgsmål, der skal diskuteres på Landbrug & Fødevares store årsmøde i økologisektionen den 29. oktober på Fyn.
03. okt 2014
Nyt kortmateriale fra NaturErhvervstyrelsen giver flere muligheder for økologisk biavl. Et positivt skridt i den rigtige retning, mener Landbrug & Fødevarer.
24. sep 2014
Landbrug & Fødevarers økologichef, Kirsten Lund Jensen, er ny formand for programkomité med ansvar for udvikling og fremme af økologiske fødevaresystemer.
PRESSEMEDDELELSE - 22. aug 2014
Kompensation fra Landbrug & Fødevarer sikrer økologiske æbleavlere oprejsning efter fund af plantebeskyttelsesmidler på økologiske æbler sidste år.
16. jun 2014
Ny rapport om hvordan dansk økologi kan vokse frem mod 2020 indeholder interessante anbefalinger og tager fat i de centrale udfordringer for økologiens vækst. Det mener L&F, der samtidig glæder sig over ministerens udmelding om flere penge til eksport af økologiske varer og til at hjælpe landmænd med at lægge om til økologi.
06. jun 2014
Friland kan i deres nyhedsbrev i dag fortælle, at de nu åbner op for deres ”ventelisten” og giver flere potentielle leverandører mulighed for at tegne kontrakt på levering af økologiske grise til Friland.
PRESSEMEDDELELSE - 03. jun 2014
NaturErhvervstyrelsen har netop udgivet deres statistik over økologiske jordbrugsbedrifter for 2013. Statistikken viser, at der stort set er status quo i størrelsen på det økologiske areal fra 2012 til 2013. En stor opgave venter forude, hvis det økologiske areal skal fordobles inden 2020, mener Landbrug & Fødevarer.
26. maj 2014
Der var massiv opmærksomhed på danske økologiske produkter på Kinaversionen af den økologiske messe Biofach, der foregik fra torsdag til lørdag i Shanghai.
PRESSEMEDDELELSE - 26. maj 2014
Mere end 4000 mennesker brugte søndagen på tage på besøg hos de økologisk grise, dermed har Sofari vokset sig dobbelt så stor som sidste år.
20. maj 2014
Ti økologiske svineproducenter rundt om i Danmark byder indenfor på gården på søndag den 25. maj. Så tag familien med på landet, og besøg økogrise med krølle på halen til Sofari.
08. maj 2014
Ta’ et smut ud på landet på søndag d. 25. maj og mød økologiske grise med krølle på halen. Ti økologiske svineproducenter rundt om i Danmark byder velkommen til Sofari.
28. apr 2014
Den nye leder af Videncentret for Landbrugs økologiarbejde er fundet. Kirsten Holst kommer til Videncentret med omfattende ledererfaring fra forskning, rådgivning og interesseorganisationer.
PRESSEMEDDELELSE - 24. apr 2014
Salget af økologiske fødevarer i danske supermarkeder er steget med seks procent det seneste år mod en stigning på bare 0,5 procent året før. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. En positiv stigning, der er vigtig i forhold til at nå målet om en fordobling af økologien i 2020, mener Landbrug & Fødevarer.
PRESSEMEDDELELSE - 12. apr 2014
Regeringens mål om en fordobling af det økologiske areal i 2020 kan lade sig gøre, men det kræver, at vi får skabt en bedre markedsadgang og øget kendskab til de danske økologiske varer ude i verden. Det mener direktør i Landbrug & Fødevarer Søren Gade, der søndag lukker 500 økologiske køer ud på græs i forbindelse med Økodag.
PRESSEMEDDELELSE - 09. apr 2014
Recirkulering af næringsstoffer er en grundsten i økologisk landbrug. Folkevalgte, virksomheder og eksperter fra Landbrug & Fødevarer og Økologisk Landsforening er i dag kommet med en fællesudtalelse, der sigter mod systematisk inddragelse af økologisk landbrug i samfundets ressourceplanlægning.
PRESSEMEDDELELSE - 07. apr 2014
Den næste uge skal otte unge Food Fighters fra forskellige fødevareuddannelser opleve økologien i alle dens aspekter. Målet er at give konkrete ideer til det økologiske Danmark og at gøre de unge til ambassadører for økologien.
13. feb 2014
Vi køber økologiske æg som aldrig før – så mange at den danske produktion ikke kan følge med. Med harmoniserede EU regler ville danske økolandmænd kunne producere flere æg, lyder løsningen fra branchen.
PRESSEMEDDELELSE - 11. feb 2014
Danskerne bruger omkring 1.400 kroner på økologi om året. Det er mere end sidste år, og forbruget forventes at stige.
10. jan 2014
Den økologiske mælkeproduktion i Danmark stiger og det samme gør eksporten af økologisk mælk. Så selvom 2014 kan blive et år med omstruktureringer hos nogle økologiske mælkeproducenter, klarer den danske økomælk sig godt.
09. jan 2014
Der blev snakket udvikling af den økologiske svineproduktion, eksport og regeringens handlingsplan for økologi, da fødevareminister Dan Jørgensen i dag var på besøg hos bestyrelsesmedlem i Landbrug & Fødevarers økologisektion Hans Henrik Jørgensen på hans økologiske svinefarm.