Besøg økogrisene på sofari-søndag

Ti økologiske svineproducenter rundt om i Danmark byder indenfor på gården på søndag den 25. maj. Så tag familien med på landet, og besøg økogrise med krølle på halen til Sofari.

Kunne du tænke dig at opleve det gode økologiske griseliv på første hånd? Så har du muligheden på søndag d. 25. maj, når ti af landets største øko-svineproducenter fordelt over hele landet byder store som små velkommen til Sofari.

- Vi åbner lågen ind til økogrisene, fordi vi rigtig gerne vil vise almindelige danskere, hvordan økologiske grise lever. Soen og dens pattegrise bor udenfor hele året. Det er der måske nogen, der ikke ved, og derfor giver vi dem muligheden for selv at opleve grisene ude på marken og den måde de økologiske grise opdrættes på, siger Randi Vinfeldt, der er økologisk svineproducent og medkoordinator på arrangementet.

- Jeg synes, det er vigtigt at vide, hvordan, det vi spiser, bliver produceret, og hvorfor økologisk svinekød er dyrere end almindelig produceret svinekød. Jeg kan nemlig godt forstå, at man som forbruger kan have svært ved at forstå forskellen, for i butikken ligner det jo hinanden. Det er ude hos landmanden, forskellen er, pointerer Randi Vinfeldt.

Det er første gang i år, at Sofari-arrangementet er landsdækkende. Ti øko-svineproducenter åbner deres gårde og inviterer interesserede ind for at se, hvordan en grisesti egentlig ser ud.

Busser fra byen
De ti besøgsgårde er jævnt fordelt over hele landet fra Nordjylland til Nykøbing Sjælland, så der skulle være mulighed for at komme på besøg hos økogrisene, uanset hvor i landet man bor.
Men for at sikre at så mange interesserede som muligt kan komme ud og se økogrisene, arrangerer Sofari i samarbejde med Friland busser til de lokale Sofari-værter fra Kvickly butikker i København, Valby, Odense, Århus og Silkeborg.

- Vi vil rigtig gerne have, at folk fra byen komme ud og ser økogrisene. Men vi ved også godt, at det er ikke alle i byen, der har en bil og det kan være besværligt at komme på landet med det offentlige. Derfor tilbyder vi bustransport fra udvalgte byer, og så håber vi, at rigtig mange kommer ud og ser til økogrisene på søndag, siger Hanne Børsch chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer og projektleder på Sofari.

Sofari afholdes søndag den 25. maj fra klokken 11.00 til klokken 15.00, og det er gratis at deltage. Læs mere om aktiviteter på gårdene, bustransporten og se, hvilke gårde der holder åbent til Sofari på www.sofari.dk.  

Se tv fra Sofari 2013:

For yderligere oplysninger:
Randi Vinfeldt, økologisk svineproducent, Vinfeld Øko, Tlf. 40177841, randi-vinfeldt@hotmail.com  
Hanne Børsch, chefkonsulent, Landbrug & Fødevarer, tlf. 33394033/ 27245833, hab@lf.dk  
Marie Grabow Westergaard, pressemedarbejder, Landbrug & Fødevarer, tlf. 33394235 / 30178871, mgw@lf.dk   
- Line Skouboe, pressemedarbejder, Økologisk Landsforening, tlf. 87322714 / 24426952, lsk@okologi.dk

Seneste nyt fra lf.dk