Ekstra midler til økologi kan styrke markedsposition og eksport

Det er positivt, at der er sat midler af i finansloven til at styrke den økologiske produktion og afsætning. Det vil udvikle potentialet for dansk økologi.

Det er meget positivt, at der afsættes ekstra 30 mio. kr. årligt de kommende fire år i finansloven til at styrke økologisk produktion og afsætning. Det kan, sammen med de ekstra 25 mio. kr. til forskning i økologi, bidrage solidt at udvikle potentialet i dansk økologisk produktion.

Det mener Kirsten Lund Jensen, afdelingsleder i Landbrug & Fødevarers økologisektion. Hun håber, at midlerne vil blive brugt til at styrke den markedsmæssige orientering, både i Danmark og i forhold til eksportmarkederne.

- Fokus på afsætningen er helt afgørende for at vi kan lykkes med at indfri målet om mere økologisk produktion i Danmark, og ikke mindst at realisere en øget eksport både til vores nabolande og de store vækstmarkeder, blandt andet i Asien, siger Kirsten Lund Jensen.

Hun understreger, at det er meget vigtigt, at væksten i den økologiske produktion bliver langtidsholdbar.

- Derfor håber jeg, at en del af midlerne kan anvendes til at understøtte landmændene, så de får et optimalt beslutningsgrundlag, når de skal vurdere de økologiske udviklingsmuligheder på deres bedrifter, både i forhold til økonomi og bæredygtighed.

- Det er meget afgørende i forhold til at sikre en sund markedsorienteret udvikling af økologien, siger Kirsten Lund Jensen.

Seneste nyt fra lf.dk