Fødevareministeren brænder helt tydeligt for økologien

Der blev snakket udvikling af den økologiske svineproduktion, eksport og regeringens handlingsplan for økologi, da fødevareminister Dan Jørgensen i dag var på besøg hos bestyrelsesmedlem i Landbrug & Fødevarers økologisektion Hans Henrik Jørgensen på hans økologiske svinefarm.

Den nye fødevareminister Dan Jørgensen er på rundtur på Fyn i dag. Turen gik blandt andet forbi den økologiske svineavler Hans Erik Jørgensens på hans gård Rigsbjerg ved Haarby. Her fik fødevareministeren mulighed for at lære mere om den økologiske svineproduktion, og få en snak om udviklingsmulighederne indenfor økologiske svineproduktion. Hans Erik Jørgensen var meget tilfreds med ministerens besøg.

- Jeg så besøget som en mulighed for at få fyldt lidt mere viden i ministerens rygsæk omkring økologi og i særdeleshed økologisk svineproduktion, og det fik jeg gjort. Samtidig var det enormt positivt at have fødevareministeren på besøg. Han var oprigtig interesseret i vores udfordringer, og man kan mærke, at han brænder for økologien, siger Hans Erik Jørgensen.

Hans Erik Jørgensen og hans kone Kirsten driver en økologi gård med 300 søer og 6000 slagtesvin, og derudover fungerer Risbjerg Landbrug som demonstrationslandbrug for Udviklingscenter for Husdyr på Friland, som er en selvstændig udviklingsenhed oprettet af Friland A/S og Dyrenes Beskyttelse. Så der var god grobund for at få en snak om den økologiske kødproduktion båder herhjemme og på eksportmarkedet.

- Vi havde en god snak om den økologiske kødproduktion, og hvordan vi får den til at betyde mere for forbrugerne. Båder herhjemme og i udlandet. Ministeren var meget klar omkring, at det er konkurrencen der driver markedet, men at man godt kan udvikle den økologiske kødproduktion, så den bliver mere konkurrencedygtig. Der havde jeg en del ideer, siger Hans Erik Jørgensen.

Vejret var desværre ikke til en gåtur rundt på bedriften, men Dan Jørgensen og Hans Erik Jørgens kørte rundt og så på hans dyr og marker, efterfulgt at en kop kaffe i stuehuset. Her fortalte fødevareministern blandt andet om det arbejde han laver sætter i gang nu med at reviderer den økologiske handlingsplan.

For Hans Erik Jørgensen blev ministerbesøget præcis som han håbede.

- Det var et godt uformelt møde, hvor der var både var tid at forklarer og stille spørgsmål til Dan Jørgensen. Ministeren var imødekommende og lyttende, og selvom han naturligvis ikke kan love noget, er jeg sikker på, han tager nogen af de ting vi har talt om med sig, slutter Hans Erik Jørgensen.

Seneste nyt fra lf.dk