Hans Erik Jørgensen bliver ny formand for Landbrug & Fødevarers økologisektion

Efter et kampvalg har de økologiske landmænd valgt en ny formand. Formandsposten gik til Hans Erik Jørgensen, økologiske svineavler fra Fyn, og næstformanden blev den siddende næstformand Michael Svane.

Landbrug & Fødevarers økologisektion har fået ny formand. Efter et kampvalg med anbefalingstaler til alle tre kandidater fra en række af deres kollegaer, vandt den fynske økologiske svineavler Hans Erik Jørgensen overbevisende formandsposten med 50 af de 79 afgivne stemmer.

Det var en glad og lidt overvældet formand, der modtog valget.

- Jeg er meget glad, og også lidt overrasket. Jeg var ikke sikker på noget som helst. Mit mål lige nu er at videreføre den linje, som den tidligere formand Uffe Bie har lagt. Vi økologer skal blive bedre til at tjene nogle penge. Det er det, der skal drive udviklingen, siger Hans Erik Jørgensen.

Han skjuler ikke, at formandsposten bliver et nyt skridt for ham.

- Jeg er jo lidt grøn, og jeg er bondemand - ikke politiker, men derfor vil jeg stadig arbejde for økologien. Jeg tror, det er vigtigt, at man ikke mister forbindelsen til gården og det der sker ude i landbrugene. Det har jeg ikke tænkt mig, men har i stedet for tænkt mig at bruge det, jeg lærer derhjemme på min bedrift, i mit nye arbejde, siger Hans Erik Jørgensen.

Ud over sin nye formandspost driver Hans Erik Jørgensen en økologisk svinebedrift, Risbjerg ved Haarby på Fyn, med 300 fritgående søer, slagtesvin og smågrise.

Næstformanden i økologisektionen blev den siddende næstformand Michael Svane, der ikke havde nogen modkandidater. Han modtog også valget med glæde.

- Mange tak for valget. Der er stadig meget arbejde at gøre inden for økologien, og det arbejde vil jeg gerne være med til at løfte, siger Michael Svane.

Ud over valg til formand og næstformand var der fire bestyrelsesposter på valg.

Læs mere om Økologisektionen i Landbrug & Fødevarer.

Yderlig kontakt:
Marie Grabow Westergaard, pressekonsulent i Landbrug & Fødevarer, tlf. 30178871. mail: mgw@lf.dk  

Seneste nyt fra lf.dk