Ny formand til økologisektionen

Der skal vælges ny formand for økologisektionen i Landbrug & Fødevarer til årsmødet den 29. oktober. Efter seks år på posten genopstiller Uffe Bie ikke.

Efter seks år som formand for økologisektionen har Uffe Bie valgt ikke at genopstille til bestyrelsen.

- Jeg har haft seks rigtig gode år som formand for økologisektionens bestyrelse. Det har været et spændende og udfordrende arbejde at være en del af den rivende udvikling, som dansk økologi er i lige nu. Men nu er der andre ting, der kræver mit fokus. Og det er jo heldigvis sådan, at når nogen træder tilbage, så dukker der nye kræfter op, der magter opgaven. Så jeg er meget fortrøstningsfuld på økologisektionens vegne, siger Uffe Bie.

Uffe Bie har valgt ikke at genopstille, fordi han har brug for at fokusere på sin hjemlige bedrift.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at store dele af vores erhverv har nogle dystre prognoser foran sig lige nu. Det kæmper jeg desværre også med, og derfor er jeg nødt til at have fuldt fokus på min egen bedrift lige nu. Jeg vil ikke kunne stille op til genvalg med god samvittighed, hvis mit fokus er et andet sted, og derfor har jeg valgt ikke at genopstille, siger Uffe Bie.

Selv om to uger er en kort frist til at finde en ny formand, er Uffe Bie sikker på, at det nok skal lykkes.

- To uger kan virke som kort tid, men der er mange kompetente økologiske landmænd i Danmark, så jeg er sikker på, at økologisektionen nok skal finde en god afløser for mig. Jeg har også den holdning, at man er formand på fuld kraft, så længe man er det. Lige så snart man har meldt ud, at man ønsker at stoppe, så falder gennemslagskraften. Det er posten for vigtig til, så den korte frist er ikke nødvendigvis en dårlig ting, siger Uffe Bie.

Det er muligt at stille op til bestyrelsen i økologisektionen helt frem til årsmødet den 29. oktober.

Seneste nyt fra lf.dk