
Øko-Battles fortsætter succes
Landbrug & Fødevarer arrangerer Øko-Battles for tredje år i træk for elever på udvalgte fødevareuddannelser.
Hvor meget skal vi betale ekstra for økologi, og hvorfor er økologi en vigtig del af fødevareuddannelserne?
Disse spørgsmål og meget mere bliver debatteret, når Landbrug & Fødevarer for andet år arrangerer 'Øko-battles'. I år bliver arrangementet udvidet til at foregå dobbelt så mange steder: Hele 6 forskellige uddannelsessteder får fra slutningen af oktober og en måned frem besøg af panelet, der vil sætte økologi på dagsordenen over 2 timer.

Klik på billedet for stort format |
Ideen bygger på de succesfulde ’Torsdagsbattles’, der begyndte i 2012, hvor elever og faglærere på erhvervsuddannelserne (kokke, slagtere, ernæringsassistenter og catere) fik mulighed for at stille spørgsmål til et panel af specialister inden for fx ernæring, landbrug og gastronomi.
I 2013 kom økologien på dagsorden, og det er igen i fokus i år.
”Øko-Battles er med til både at afmystificere og skabe klarhed om alt fra produktionsmetoder til værdier og principper alt efter, hvor debatten bringer os hen på den enkelte uddannelsesinstitution. Samtidig er det efterhånden svært at styre udenom økologien, når man som madprofessionel skal arbejde i kantine, på plejehjem, i detailhandelen – hvor som helst – og der er derfor al mulig grund til at sætte økologien på dagsordenen,” siger Rasmus Bay Arnbjerg, projektleder for Øko-battles.
Panelet består af en pallette af entusiaster og tæller
- Trine Krebs fra Frugtformidlingen
- De økologiske landmænd Bertel Hestbjerg og Randi Vinfeldt, der afløser hinanden
- Lars Holdensen, seniorkonsulent for Økologipolitik i Landbrug & Fødevarer samt
- En faglærer fra hver af uddannelserne.
Konceptet har til formål at skabe rum for åben og direkte debat, ikke mindst for at aflive myter i branchen og dele den seneste viden.
Igen i år vil journalist Christian Erin-Madsen fra Landbrug & Fødevarer styre slagets gang fra emne til emne over sms-afstemninger og måske en quiz med præmier.
30. oktober 2014: UC Holstebro, kl. 12-15
3. november: Kold College i Odense kl. 12.30-15.30
6. november: Aarhus Tech kl. 13-16
7. november: Erhvervsskolerne Aars 10-13
24. november: Hotel- og Restaurantskolen i København kl. 13-16
25. november – UC Sjælland i Sorø kl. 14-17