Udviklingsorienteret kvinde bliver ny leder af Videncentret for Landbrugs økologiafdeling

Den nye leder af Videncentret for Landbrugs økologiarbejde er fundet. Kirsten Holst kommer til Videncentret med omfattende ledererfaring fra forskning, rådgivning og interesseorganisationer.


Kirsten Holst, fra 1. maj leder af VFLs økologiafdeling. (Foto: Karin Majland)

Videncentret for Landbrug har med virkning fra 1. maj ansat Kirsten Holst som leder af centrets økologiafdeling. Hun får dermed ansvaret for at videreudvikle og markedsføre Videncentrets økologirådgivning, og at styrke den fortsatte udvikling af DLBR Dansk Økologi, der er et udviklingssamarbejde mellem en række lokale DLBR-virksomheder og Videncentret for Landbrug, Økologi.

Den nye leder af økologiafdelingen er 51 år og uddannet agronom og HD i organisation. Hun kommer til Videncentret med bred erfaring fra forskningsverdenen og fra landbrugets eget rådgivningssystem.

Kirsten Holst kommer til Videncentret fra Aarhus Universitet, hvor hun de seneste tre år har fungeret som chefkonsulent ved Det nationale Center for Jordbrug og Fødevarer. Hun kom til universitetet i 2004 og har siden har beklædt en række stillinger, blandt andet som leder af ledelsessekretariatet ved Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet.

Hun begyndte karrieren i 1987 som kvægbrugskonsulent i Roskilde hos Familielandbruget og Landboforeningerne, og har haft flere lederstillinger inden for landbrugsrådgivningen. Blandt andet var hun i perioden 2000-2004 chefkonsulent for kvægrådgivningen i Sønderjysk Landboforening i Vojens.

Kirsten Holst har gennem hele karrieren sideløbende beklædt en række tillidsposter, blandt andet var hun 2006-2013 formand for jordbrugsakademikernes fagforening JA, der tæller 5.500 medlemmer, ligesom hun har været formand for Foreningen af Dansk Landbrugskonsulenter.

Den nye økologichef er født og opvokset på en kvægejendom i Sønderjylland, og bor i dag i Odder.

Ivar Ravn, direktør i Videncentret med ansvar for økologiarbejdet, siger om ansættelsen af Kirsten Holst:

- Videncentret får med Kirsten en særdeles udadvendt og udviklingsorienteret profil med et stort drive og kendskab til økologien – ikke mindst det lokale arbejde, som det foregår i DLBR Dansk Økologi. Hun kommer med en meget bred ledererfaring og har et omfattende netværk i både landbrugsrådgivning, forskning og interesseorganisationer. Dermed har hun præcis de kompetencer, som vi ser som afgørende for at afdelingens hold af fagligt stærke og engagerede medarbejdere, kan fortsætte den positive faglige og kommercielle udvikling af vores økologiarbejde.

Yderligere oplysninger: Ivar Ravn, 8740 6620  /3092 1706

Seneste nyt fra lf.dk