Besøg hos økogrisene slår rekord

7000 danskere brugte søndagen på at tage til åbent hus hos de økologiske svineproducenter. Med det flotte deltagerantal overgår Sofari sig selv og slår ny besøgsrekord.

Der var mange nye gæster i svinestierne rundt omkring i landet søndag den 31. maj. Her holdt 11 økologisk svineproducenter åbent hus, det såkaldte Sofari, og det lokkede lige godt 7000 mennesker en tur på landet.
11 gårde holdt åbent hus for nysgerrige gæster, og i hele Danmark havde folk taget turen ud på landet, fortæller Hanne Børsch, chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer og projektleder på Sofari.

- Der har været et rigtig fint besøgstal hos alle værterne, og det er meget positivt, at folk vil bruge deres søndag på at komme ud og se, hvordan den økologiske svineproduktion foregår. Alle vores værter er stolte af deres produktion og vil gerne vise den frem, så vi er meget tilfredse med dagen, siger Hanne Børsch

Det er sjette gang de økologiske svineproducenter holder Sofari, og arrangementet er stadig en god og vigtig måde at få vist, hvordan økologisk svinekød bliver produceret.

- Den personlige historie er vigtig. Når folk får sat ansigt på landmanden, ser hvordan de passer deres grise og får mulighed for at stille spørgsmål, bliver det pludselig tydeligt, at der er mennesker bag, og at det virkelig fører til noget, hvis man køber økologisk kød, siger Hanne Børsch.

Der er efterspørgsel på økologisk svinekød, og sidste årsopgørelse fra Friland viste en stigning i salget på 34 pct. alene i Danmark. Hanne Børsch vurderer, at den øgede efterspørgsel på økologisk kød også har givet flere besøgende.

- Ligesom mange gerne vil ud og se de økologiske køer komme på græs, er der også mange, der gerne vil ud og se, hvor deres kød kommer fra og hvordan grisene lever. Ved at tage en tur på gårdbesøg får man både syn for sagen selv, og så er det en god oplevelse for hele familien, siger Hanne Børsch.

LÆS MERE om Sofari på www.sofari.dk

For mere information:

Hanne Børsch, chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer, tlf: 33394033, mail: hab@lf.dk  

Marie Grabow Westergaard, pressekonsulent i Landbrug & Fødevarer, tlf: 30178871, mail: mgw@lf.dk

Fakta

Seneste nyt fra lf.dk