Målsætning om økologiske 2020 mål bør bevares

Det er vigtigt, at vi bevarer de økologiske 2020 mål om en fordobling af det økologiske areal i Danmark, mener adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, Karen Hækkerup.

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen har i dag meldt ud, at regeringen vil fjerne de økologiske 2020 mål. Det betyder, at regeringen ikke længere har et mål om at fordoble det økologiske areal inden 2020.

Det er en ærgerlig beslutning, mener man i Landbrug & Fødevarer.

- Det går rigtig godt for dansk økologi lige nu. Der bliver købt flere økologiske varer i butikkerne, og mange landmænd lægger om til økologisk produktion eller undersøger muligheden for at omlægge til økologi. Så længe der er stor interesse blandt landmænd for at omlægge, synes vi, det er ærgerligt ikke at have et ambitiøst mål. Målet sender et positivt signal til de landmænd der overvejer omlægning, siger Karen Hækkerup og fortsætter:

- Målene har fungeret som et pejlemærke, så både erhvervet og forskellige politiske initiativer har trukket i samme retning. Det at have et ambitiøst mål for den økologiske produktion har været med til at drive økologien fremad og skabe økologisk vækst.

Landbrug & Fødevarer vil fortsat arbejde for at øge væksten i økologien. Både i udlandet og herhjemme.

- Vi vil stadig hjælpe de landmænd, der er nysgerrige på økologien med at fortage omlægningstjek eller rådgive økologiske landmænd om at optimere og udvide deres produktion. Det vil ikke ændre sig, uanset om der er mål for det økologiske areal eller ej, siger Karen Hækkerup.

I Landbrug & Fødevarer har man bakket om de økologiske 2020 mål, siden de blev indført i 2009. Det økologiske areal udgør i dag 6,7 pct. af den samlede danske landbrugsareal, svarene til 176.323 hektar.

Seneste nyt fra lf.dk