Et af de fem vinderhold af årests Økologiske Køkkenroser - teamet fra Region Syd 'Børnehuset ved Åen', Kolding

Økologisk prisregn

Fem storkøkkener fik økologiske køkkenroser og to grossister blev kåret til årets økologiske højdespringere da Landbrug & Fødevarer holdt øko-dag

Der blev delt mere end inspiration ud, da Landbrug & Fødevarer 18. juni afholdt øko-dag for landets grossister, producenter og storkøkkener.

Økologiske køkkenroser
På dagen blev et storkøkken fra hver af de fem regioner hædret og gik hjem med årets økologiske køkkenroser.

Økologi er højt på den politiske agenda, og de danske offentlige storkøkkener er i fuld gang med den økologiske omlægningsopgave, som kræver fuld fokus og motivation. For at vinde de økologiske køkkenroser, skal der gøres en bemærkelsesværdig indsats for at øge andelen af økologiske fødevarer i bespisningen. Konkurrencen har derfor til formål at motivere og rose alle de kost- og ernæringsfaglige personer, som hver dag gør en forskel.

De fem storkøkkener, som vandt de økologiske køkkenroser i år var:

  • Region Syd: Børnehuset ved Åen – Kolding
  • Region Nord: Thomas Bjerregaard Nielsen, og hans kantine i Aalborg kommune
  • Region Midt: Stjernekøkkenet Herning
  • Region Sjælland: Produktionskøkken Skovvang
  • Region Hovedstaden: Marianne Lange og hendes team, Madam blå på Plejecenter Sølund

Økologiske højdespringere
Økologiske højdespringere er en ny konkurrence, der kårer de grossister, som har været bedst til at øge deres kunders økologiindkøb, og som ser løsninger og muligheder, når det drejer sig om at bidrage til at opnå økologiske spisemærker i køkkenerne. At få æren af at blive økologisk højdespringer, er et skulderklap til de ildsjæle blandt grossisterne, som hver dag gør en ekstra indsats for økologien.

 


Årets økologiske højdespringere - flankeret af direktør Flemming Nør-Pedersen, Landbrug & Fødevarer.

Vinderne af de økologiske højdespringere 2015:

  • Jimmi Nielsen, BC Catering
  • Niels O. Rasmussen, AB Catering

- Højdespringerene udmærker sig ved, at være forgangsmænd for økologien, og de er med til at sætte fokus lokale råvarer og sæson. Ligeledes har de været med til at arrangere økologi-kurser og producentbesøg, for deres medarbejdere og kollegaer, med det formål at dygtiggøre sig på økologien. Sidst, men ikke mindst, har de bidraget til, at deres kunder har kunnet opnå økologiske spisemærker. Hæderen af de økologiske højdespringere er til for at kaste lys på de ildsjæle, der hver dag gør en ekstra indsats for at få økologien i fokus, siger Marie Haahr Jensen, markedskonsulent i Landbrug & Fødevarer.

Seneste nyt fra lf.dk