2016

21. dec 2016
I stedet for at lancere et nyt, privat økologimærke, som Økologisk Landsforening vil, skal vi i stedet videreudvikle økologien ved at styrke det fælles røde Ø, skriver Hans Erik Jørgensen, formand for Landbrug & Fødevarers Økologisektion.
PRESSEMEDDELELSE - 19. dec 2016
Miljø- og fødevareministeren vil nu ændre reglerne for økologisk honningproduktion, så det bliver lettere at producere dansk øko-honning. Det glæder Landbrug & Fødevarer der siden 2012 har kæmpet for at forbedre forholdene for de økologiske biavlere og deres samarbejdsmuligheder med de økologiske landmænd.
16. dec 2016
Økologien skal først og fremmest udvikles via positive tiltag, og ikke ved at gøre det vanskeligt at være landmand – hverken økologisk eller konventionel, skriver Hans Erik Jørgensen, formand for Økologi-sektionen i Landbrug & Fødevarer, i en kommentar til Økologisk Landsforenings ti-punktsplan.
PRESSEMEDDELELSE - 07. dec 2016
2015 blev endnu et rekordår for eksport af dansk økologi. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Fra 2014 til 2015 steg eksporten af dansk økologi med 15 pct. og udgør nu to milliarder kroner. Udlandet har for alvor fået smag for dansk økologi, mener Landbrug & Fødevarer.
PRESSEMEDDELELSE - 28. okt 2016
Danske landmænd vil i stigende grad omlægge til økologisk landbrug. I alt vil 1.128 landmænd næste år omlægge cirka 40.000 hektar til økologi, viser ny opgørelse fra Miljø- og Fødevareministeriet. Stigende efterspørgsel og fordelagtige priser er en stor del af forklaringen, mener formand for Landbrug & Fødevarers Økologisektion.
PRESSEMEDDELELSE - 27. okt 2016
De danske økologiske svineproducenter har forbedret deres overskud med knap to millioner kroner på ét år. Det viser nye tal fra Landbrug & Fødevarers videnscenter, SEGES.
PRESSEMEDDELELSE - 19. okt 2016
Den danske eksport af økologiske fødevarer til Frankrig er fordoblet på fem år, viser nye tal fra Landbrug & Fødevarer. Eksporten nåede i 2014 op på 118 millioner kroner.
12. okt 2016
Landbrug & Fødevarer glæder sig over politisk velvilje til at løse problem med rester af plantebeskyttelsesmidler på frugt.
PRESSEMEDDELELSE - 05. okt 2016
Tyskland er det femte største marked i EU, når det kommer til forbrug på caféer, restauranter og af take-away. Med en samlet omsætning på over 40 milliarder euro årligt spår Landbrug & Fødevarer derfor også økologi-eksporten til den sektor en lys fremtid.
16. sep 2016
De økologiske mælkeproducenter kan se frem til pæne tal på bundlinjen i 2016 og de næste to år.
27. aug 2016
Nu kan danske landmænd få vurderet, hvor bæredygtigt deres landbrug er. Og danske forbrugere kan blive klogere på, hvor bæredygtige deres indkøb er. Et internationalt anerkendt analyseredskab, der kan måle bæredygtighed, er rykket ind i dansk landbrug. 60 landmænd har allerede fået målt deres bæredygtighed.
10. aug 2016
Til næste år kan man sandsynligvis opleve dansk økokanin på tallerkenen. De første økokaniner er netop blevet slagtet, og interessen for økologisk kaninproduktion er stor.
PRESSEMEDDELELSE - 13. jul 2016
En del af udviklingen i dansk økologi står lige nu i venteposition. Årsagen er, at Europa-Parlamentet, Ministerrådet og EU-Kommissionen ikke kan nå til enighed om de fremtidige økologiregler, der skal gælde for alle europæiske landmænd. Landbrug & Fødevarer ærgrer sig over den lange sagsgang og presser på for en snarlig løsning.
11. jul 2016
Produktionen af økologisk mælk stiger. Samme vej går det med de ø-mærkede mejeriprodukter. Særligt salget til storkøkkener og eksportmarkederne har fremgang.
05. jul 2016
Nye tal fra NaturErhvervstyrelsen viser, at 57 procent af det der gror på de økologiske marker, er grovfoder, helsæd og græs. Det er afgrøder, der fører til mere biodiversitet, og som der kommer flere af, i takt med at det økologiske areal vokser, vurderer landbrugets videnscenter SEGES.
PRESSEMEDDELELSE - 08. apr 2016
”Fri”, Frilands til dato største kampagne for økologi, viser at virksomheden virkelig tager markedsføringen af dansk økologi seriøst. Det mener Hans Erik Jørgensen, formand for Økologisektionen i Landbrug & Fødevarer.
PRESSEMEDDELELSE - 31. mar 2016
Dansk økologi er i vækst og danske landmænd ansøger i stigende grad om at lægge om til økologi. Men arbejdet med at lægge om risikerer at blive sat væsentligt ned i tempo, fordi NaturErhvervstyrelsen i år ikke laver en ekstra ansøgningsrunde for nye økologer. Det vurderer Landbrug & Fødevarer.
PRESSEMEDDELELSE - 18. mar 2016
En konstant langsigtet udvikling af dansk økologi er afgørende, hvis Danmark fortsat skal være verdensmestre i økologi. Det mener Hans Erik Jørgensen, formand for økologisektionen i Landbrug & Fødevarer, der glæder sig over at miljø- og fødevareministeriet nu afsætter 20 millioner kroner til forskning og udvikling inden for økologi.
23. feb 2016
Alt peger på, at japanerne vil købe flere økologiske fødevarer i de kommende år – ikke mindst fra Danmark, der er kendt for troværdig økologikontrol, fødevaresikkerhed og kvalitet, påpeger økologiekspert.
08. feb 2016
Familier med børn har en større tendens til at prioritere økologi, viser tal fra Danmarks Statistik. For familien Andersen på Christianshavn var det netop, da de blev forældre, at det økologiske forbrug eksploderede.
04. feb 2016
Ny folder på 5 sprog om dansk økologi skal hjælpe virksomhederne med at få hul igennem ude på eksportmarkederne.