Lad os holde den gode tone og blive dygtigere alle sammen

Der bliver skudt livligt i alle retninger inden for landbruget - både for og imod økologi og konventionel. Det er en diskussion, der ikke fører nogen steder hen, men bare er en effektiv måde at spilde tiden på, skriver Hans Erik Jørgensen.

Debatindlæg i LandbrugsAvisen 21. september 2017

Af Hans Erik Jørgensen, formand for økologisektionen i Landbrug & Fødevarer

Der har den senere tid været megen debat om Økologisk Landsforenings seneste kampagne ’Ren madglæde’. I Landbrug & Fødevarer har vi det fint med, at der laves konkret oplysning til forbrugerne om, hvad der ligger bag det økologiske mærke, og hvad det er for krav, landmændene skal overholde. Ellers kan man jo heller ikke forvente at få en merpris for de økologiske produkter.

Men når det så er sagt, er det vigtigt at holde tungen lige i munden, når man skal formidle de her ting, så det ikke bliver til en skræmmekampagne. Jeg synes, det skal det være op til forbrugerne, selv at afgøre, hvilke fødevarer de putter i indkøbskurven.

Og jeg bliver bare helt træt i øjnene, når jeg ser alt den meget krudt, der bliver brugt på at skyde efter hinanden i landbruget. Følger man med i landbrugsmedierne, bliver der skudt livligt i alle retninger - både for og imod økologi og konventionel. Det er en diskussion, der ikke fører nogen steder hen, men det er bare en effektiv måde at spilde tiden på.

Vi har alle så meget fagligt, vi kan forbedre os på, så lad os koncentrere os om det. Forbrugerne køber jo både og, så vi skal bruge krudtet på at udvikle os og blive endnu bedre, uanset hvilken produktionsform vi har. Når vi omtaler hinanden, skal vi gøre det med respekt. Ude på landet fungerer der glimrende samarbejder mellem økologer og konventionelle. Og det har vi alle meget gavn af.

I Landbrug & Fødevarer har vi et mål om at skabe mest muligt værdi for et samlet erhverv. Så min opfordring er: Lad os holde den gode tone og hjælpe hinanden med at blive dygtigere allesammen.

Seneste nyt fra lf.dk