L&F: Ny stærk formand kan løfte økologiforskning

En ny og stærk organisering af det økologiske forskningscenter ICROFS, er et udtryk for politisk vilje til at sikre en solid og fremadrettet satsning på økologien, mener Landbrug & Fødevarer.

Den tidligere Aarhus-borgmester Louise Gade bliver ny bestyrelsesformand for Internationalt Center for Forskning i Økologisk Jordbrug og Fødevaresystemer (ICROFS). Det har Miljø- og fødevareministeriet netop meldt ud. Udnævnelsen af Louise Gade er en del af en større øvelse for at gøre ICROFS og den danske økologiforskning endnu mere erhvervsrettet.

I Landbrug & Fødevarer glæder økologichef, Kirsten Lund Jensen, sig over, at der nu bliver lavet en ny stærk organisering af ICROFS.

- Vi ser den nye struktur og ikke mindst valget af Louise Gade som formand, som udtryk for politisk vilje til at sikre en solid og fremadrettet satsning på økologien, hvor vi fastholder vores styrkeposition på området - også på det faglige område, siger Kirsten Lund Jensen.

Økologiforskning er højt prioriteret i Landbrug & Fødevarers økologiarbejde, da det er afgørende vigtigt for både landmænd og virksomheder at få styrket den faglige viden indenfor økologien for at kunne videreudvikle det økologiske håndværk.

- Der skal investeres i viden, som kan bidrage til at løse de udfordringer, vi står med inden for den økologiske produktionsform. Som for eksempel, hvordan vi kan gøre den cirkulære bioøkonomi til en del af økologien eller hvordan vi kan øge udbytterne og dermed udnytte ressourcerne endnu bedre, siger Kirsten Lund Jensen

Seneste nyt fra lf.dk