Økoboost for fremtidens landmænd

I november 2020 afholdt L&F Økologi to virtuelle arrangementer med titlen 'Økoboost for fremtidens landmænd' for elever på landbrugets lederuddannelser. Se oplæggene her.

Oplæg fra d. 3. november 2020:

Vigtige forbrugertrends – økologi og fremtidens forbrugere? v. Oliver Hammershøj Bentsen, Samfunds- & Erhvervsøkonomisk Analyse, Landbrug & Fødevarer:

 

 

Hvordan sikrer man en bæredygtig produktion, og hvordan leverer den økologiske produktion i forhold til klimaaftrykket? Resultater fra Rise, v. Frank Oudshorn, SEGES Økologiinnovation:

 

Er der et marked for økologi? Overskud af gris og æg. Hvad med resten af produkterne og hvordan ser det ud på det globale marked? v. Ejvind Petersen, Landbrug & Fødevarer Økologi:

 

Driftsøkonomien i de forskellige produktionsformer, v. Michael Højholdt, Erhvervsøkonomi, SEGES:

 

 

Oplæg fra d. 9. november 2020:

Hvilke krav stiller Arla Foods til de økologiske mælkeproducenter? v. Henriette Guldager, Arla Foods:

 

Hvorfor er jeg økologisk mælkeproducent? Hvordan kom jeg i gang, hvad driver mig og hvad udfordrer mig? v. Esben Møller Xu, økologisk mælkeproducent:

 

Fremtiden for den økologiske planteavl. Planteproduktion med rentable udbytter – hvordan kan det lykkes, når der mangler gødning og brugbare værktøjer mod ukrudt og skadedyr, v. Peter Mejnertsen, Afdelingschef Økologi, velas:

 

Hvorfor er jeg økologisk planteavler? Hvordan kom jeg i gang, hvad driver mig og hvad udfordrer mig? v. Anders Stensgaard, økologisk planteavler:

 

Fremtiden for den økologiske griseavl. Er der styr på produktionspraksis og hvad forventer vi af fremtiden? Hvad driver mig og hvad udfordrer mig, v. Hans Erik Jørgensen, griseproducent og formand for Økologisektion i Landbrug & Fødevarer:

 

Mental og fysisk omlægning til økologisk produktion, hvilke overvejelser og bekymringer er typisk i forbindelse med omlægning? Hvad sikrer en succesfuld omlægning? v. Peter Mejnertsen, Afdelingschef Økologi, velas: