Forbrugere

L&F’s forbrugersite Voresmad.dk har masser af opskrifter, tips og vejledning til tilberedning mv. og Spor.dk giver en lang række forslag til gode vandreture i områder, der normalt ikke er tilgængelige for offentligheden.

Partnerskaber og samarbejde

Landbrug & Fødevarer er med i Saltpartnerskabet, Måltidspartnerskabet, Fuldkornspartnerskabet og Forum for Underernæring, som L&F desuden er sekretariat for.

Madskoler

På Madskolerne lærer børn at lave god, sund mad, de dyrker motion og de besøger fødevareproducenter.

Mad- og ernæringsprofessionelle

Landbrug & Fødevarer har også fokus på de mad- og ernæringsprofessionelle. Dvs. de der rådgiver om ernæring, de der producerer mad til andre, samt de der underviser og uddanner indenfor mad og ernæring.

Uddannelse og skole

Madkundskabsforum.dk er målrettet grundskolen med viden, materialer og tilbud til madkundskabslærere. Skole.lf.dk er målrettet grundskolen og ungdomsuddannelserne med undervisningsmaterialer, tilbud om gårdbesøg mv. Skolemaelk.dk står bag skolemælksordningen.

Politik og forskning

Der er behov for en række indsatser både målrettet almindelige forbruger, børn og ældre, fastslår L&F i sin politik for sundhed og mad. Mejeribrugets Forskningsfond støtter en lang række forskningsprojekter inden for sundhed og ernæring.

Forum for Underernæring

Landbrug & Fødevarer huser sekretariatet for Forum for Underernæring, som Dansk Selskab for Klinisk Ernæring, Kost & Ernæringsforbundet og Landbrug & Fødevarer står bag.

Find Michelin-leverandørerne

Her kan du se nogle af de landmænd, der leverer råvarer til de danske gourmetrestauranter. Partnerskabet mellem de danske landmænd og kokke er i sandhed indbegrebet af udtrykket "fra jord til bord" og et udtryk for de tårnhøje ambitioner og køkkenkompetencer vi har i Danmark.

Stigende kurver for fedme og følgesygdomme

Børnefamilier er vigtige for madkulturen

Danskerne vil gerne leve sundere – motivationen mangler

Økologiske forbrugere lever sundere