Daniel Staugaard - jæger

Danske jægere spiller en afgørende rolle i reguleringen af bestanden af vildsvin i Danmark. Daniel, som du kan se i videoen her, er jæger, og han har gået på jagt siden han var 16 år gammel. Her fortæller han om arbejdet og om risikoen for smitte af Afrikansk Svinepest, når man rejser i udlandet og går på jagt.

 

Danske jægere spiller en afgørende rolle i reguleringen af bestanden af vildsvin i Danmark. Vildsvin i Danmark udgør en risiko for spredning af sygdommen Afrikansk svinepest til danske grise, derfor er det afgørende, at vi ikke får vildsvin i Danmark. Hvis man spotter et vildsvin i naturen eller på sit vildtkamera, så skal man melde det til Naturstyrstyrelsen.
 
Daniel, som du kan se i videoen her, er jæger, og han har gået på jagt siden han var 16 år gammel. Daniel er meget opmærksom på risikoen for smitte af Afrikansk svinepest, når han rejser i udlandet. Mennesker kan være skyld i spredningen af Afrikansk svinepest eksempelvis ved at tage kød og madprodukter med hjem fra lande hvor der er smitte, og som jæger skal man undgå at tage jagttrofæer med hjem fra smittede lande.

LÆS MERE OM JAGT OG AFRIKANSK SVINEPEST OG SE VIDEOER OM EMNET HER 

Fakta om Afrikansk Svinepest

Hvad skal jeg gøre ved bortskudte vildsvin?

Fakta om Afrikansk Svinepest til jægere