Foto: Ken Hermann

Nyhed, 12.september 2024

Familiedag på landet: Udforsk livet i dansk landbrug

Klap en ko, hør en gris grynte, sid i en traktor og bliv klogere på klima, natur og landbrug, når landmænd og virksomheder inviterer til familiedag på landet.

Book dit besøg

Træk i gummistøvlerne, tag familien i hånden og gå på opdagelse i dansk landbrug. Søndag den 15. september er der mulighed for at komme helt tæt på kalve, grise og høns, komme med op i de store landbrugsmaskiner eller høre om, hvordan man producerer kirsebærvin eller biogas, når en lang række gårde og virksomheder åbner dørene op for nysgerrige gæster. 

Formålet med Åbent Landbrug er at give alle, der har lyst, en mulighed for at komme helt tæt på landbruget, forklarer Søren Søndergaard, formand for Landbrug & Fødevarer.

"Som landmand arbejder man ikke kun med at dyrke mulden eller passe dyrene. Det handler også om at deltage i den åbne dialog om vores fødevarer og produktionen af dem. I takt med, at spørgsmålene om bæredygtighed og klima fylder mere og mere i landbruget, er behovet for at se produktionen endnu vigtigere." siger han. 

I år åbner 58 gårde og virksomheder dørene op for nysgerrige danskere, der kan lære mere om både køer, grise, får, geder og alt det, der vokser på marker, træer og buske.

Man kan også blive klogere på produktionen af blandt andet mejeriprodukter, dyrkning af forskellige grøntsager og planteforædling. 

"Det er en meget bred palette af værter, vi har i år. Der er virkelig noget for enhver smag og alder, med aktiviteter for både børn og de barnlige sjæle, siger Jan Morre Christensen, projektleder, Åbent Landbrug.

Derudover kan gæsterne i år også blive klogere på klima og landbrug. De vil blandt andet blive mødt af skilte, hvor de kan se, hvilke natur- og klimatiltag der er på den gård, de besøger. I år kan man også prøve kræfter med at bygge sit eget insekthotel. Det sker i et nyt samarbejde mellem 4H, Landbrugslotteriet og Landbrug & Fødevarer.

Og så er der, som altid, garanti for sjove oplevelser, halm i lommerne og masser af frisk luft. 

Læs meget mere om, hvad du kan opleve og book en billet hos den landmand eller virksomhed, du gerne vil besøge, på aabentlandbrug.dk.  
Det er gratis at deltage i Åbent Landbrug.