Bæredygtighed
Hvis landbrug- og fødevareproduktion udføres på en bæredygtig, produktiv og ressource-effektiv måde kan sektoren bidrage til at opfylde alle 17 Verdensmål.
Vi skal værne om den klode, hvis ressourcer vi forvalter.
Produktion skal ske med mindst muligt aftryk på det omgivende miljø, og bidrage til en bæredygtig fremtid for mennesker og samfund - ikke kun i Danmark, men i hele verden. For landbrug- og fødevareerhvervet handler bæredygtighed om hele tiden at udvikle sig og samtidig levere sunde, sikre og bæredygtige fødevarer samt løsninger til Danmark - og til resten af verden.
Arbejdet er bl.a. kendetegnet ved, at nedenstående emner følges tæt for at sætte fokus på eksempelvis ressource optimering, udvikling af proteiner, mindske madspild mv.
Alt sammen for, at vi i Fødevareklyngen kan blive endnu dygtigere på bæredygtighedsområdet.
Vores bidrag til FN's verdensmål
Landbrugs- og fødevareerhvervet er et af Danmarks vigtigste, som bidrager med klare styrkepositioner for at fremme en bæredygtig udvikling og FN’s verdensmål.
Læs mere om Vores bidrag til FN's verdensmål
Cirkulær økonomi
I fødevareklyngen arbejder vi kontinuerligt med ressourceoptimering, recirkulering og genanvendelse.
Læs mere om Cirkulær økonomi
Forum for bæredygtighed
I Landbrug & Fødevarer har vi stiftet et forum for vores medlemmer, der giver mulighed for at komme på forkant med udviklingen indenfor bæredygtighed.
Læs mere om Forum for bæredygtighed
Grønne anprisninger
Landbrug & Fødevarer ser et stort behov for harmoniserede, pålidelige og gennemsigtige krav til formidling af grønne anprisninger på det europæiske marked.
Læs mere om Grønne anprisninger
Emballage, affald og genanvendelse
I fødevareerhvervet arbejder vi hårdt på at minimere brugen af emballage og i højere grad genanvende emballage og affald. Bliv klogere på arbejdet her.
Læs mere om Emballage, affald og genanvendelse
Bæredygtigt fødevaresystem
Som en del af EU-Kommissionens 'jord til bord'-strategi vil Kommissionen fremlægge en lovgivningsramme for et bæredygtigt fødevaresystem.
Læs mere om Bæredygtigt fødevaresystem
Global Compact
I Landbrug & Fødevarer har vi tilsluttet os UN Global Compact. Læs vores seneste afrapportering her.
Læs mere om Global Compact
Klimatiltag i landbruget
I det danske fødevareerhverv arbejder vi hver dag for at producere mere med mindre, for at gøre en mærkbar forskel for det globale klima.
Læs mere om Klimatiltag i landbruget
Miljø og natur
Som al anden produktion påvirker landbrugs- og fødevareproduktion omgivelserne - både miljø, klima og natur.
Læs mere om Miljø og natur
Forskning og innovation
Landbrugs- og fødevareerhvervet er en central aktør i de forpligtelser, som Danmark har i forhold til blandt andet FN’s verdensmål og klimaudfordringen.
Læs mere om Forskning og innovation
Økologi
Økologi handler om at skabe en bæredygtig landbrugs- og fødevareproduktion, hvor man tager særlige hensyn til miljø, natur, klima og dyrevelfærd.
Læs mere om Økologi
Fødevareproduktion
Læs om hvordan fødevarer produceres i Danmark, find nyhedsbreve og bliv klogere på fødevaresikkerhed.
Læs mere om Fødevareproduktion
Sundhed og fødevarer
Landbrug & Fødevarer engagerer og involverer sig i danskernes sundhed i mange forskellige sammenhænge og på mange forskellige niveauer.
Læs mere om Sundhed og fødevarer